Cele mai citite
 


Experţii belgieni nu recomandă înotul pentru bebeluşii cu vârsta sub un an
vineri, 9 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Superior al Sănătăţii (CSS) din Belgia nu recomandă înotul pentru bebeluşii cu vârsta sub 12 luni, din cauza riscurilor pentru sănătatea acestora, relevă un raport prezentat joi de cotidianul Le Soir, informează EFE.
CSS, care este consultat de autorităţile publice ale ţării în tot ceea ce priveşte sănătatea, a ajuns la această concluzie în urma cercetărilor efectuate de mai mulţi experţi.

'Experţii au cântărit riscurile şi avantajele. Pentru copiii cu vârsta sub 12 luni, nu există beneficii reale', a explicat Micheline Kirsch-Volders, care a condus studiul. Potrivit acesteia, bebeluşii 'sunt deosebit de vulnerabili'.

Micheline Kirsch-Volvers a amintit, de asemenea, că, în piscinele în care înoată bebeluşii, temperaturile apei şi aerului sunt ridicate, ceea ce favorizează prezenţa microorganismelor.

Expertul a dat asigurări că avantajele pe care le oferă piscina pentru cei mai mici - avantaje fizice şi afective - se pot obţine cu o simplă baie.

Potrivit 'Le Soir', aproximativ 15 % dintre copiii belgieni practică înotul înainte de a împlini 12 luni, obicei care a început să se extindă în anii '60 pentru a-i obişnui pe micuţi cu apa şi a le îmbunătăţi coordonarea.

Consiliul Superior al Sănătăţii recomandă însă înotul pentru copiii cu vârsta peste un an şi nu consideră credibile studiile potrivit cărora clorul ar face să crească riscul de a suferi de astm în viitor.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Apa din bazin poate provoca astm şi cancer la vezică (studiu) Când transpiraţia şi urina se amestecă cu clorul, apa din bazin sau jacuzzi poate deveni toxică, iar riscul de a dezvolta anumite boli, ca astmul sau cancerul la vezică, creşte - este concluzia unui nou studiu, publicat în revista Environmental Science & Technology şi preluat de metronews.fr.
Înroşirea ochilor după o baie în piscină este cauzată de urină, nu de clor (experţi) În sezonul estival, când toate piscinele îşi aşteaptă clienţii, mulţi dintre cei care le frecventează se pot trezi cu ochii roşii sau iritaţii pe piele după o baie lungă în apă, însă cauza este cu totul alta decât s-ar putea crede, scrie ABC News.
Câştigul salarial mediu nominal net a crescut în iulie cu 0,3%, la 1.556 lei Câştigul salarial mediu nominal net a fost, în iulie 2012, de 1.556 lei, în creştere faţă de luna anterioară cu 4 lei (0,3%), informează un comunicat al Institutului Naţional de Statistică /INS/ remis marţi AGERPRES.
Ungaria/accident: Apa este potabilă, dar trebuie monitorizată în continuare (OMS) Geneva, 21 oct /Agerpres/ - Apa de băut din satele ungare inundate în urma scurgerii de noroi toxic este potabilă, dar calitatea sa trebuie monitorizată în continuare din punctul de vedere al conţinutului de metale grele, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, în urma unei...
INS Câştigul salarial mediu net a scăzut în mai cu 1,5% Câştigul salarial mediu nominal brut a fost în mai de 2.109 lei, cu 1,4% mai mic decât în luna aprilie, iar cel net s-a cifrat la 1.530 lei, în scădere faţă de luna anterioară cu 23 lei (minus 1,5%), conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, de Institutul Naţional de Statistică.
INS: Câştigul salarial mediu lunar net a scăzut cu 1,1% în august, până la 1.455 lei Câştigul salarial mediu nominal net a fost, în luna august, de 1.455 lei, în scădere cu 1,1% (16 lei) faţă de luna anterioară, dar cu 8,7% mai mare faţă de aceeaşi lună din 2010, potrivit datelor anunţate miercuri de Institutul Naţional Statistică (INS).