Cele mai citite
 


Galaţi: Spital comunitar în parteneriat public-privat
vineri, 9 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipiul Galaţi va avea un spital comunitar cu 800-1.000 de paturi administrat pe principiul parteneriatului public-privat, a anunţat, joi, prefectul de Galaţi, Paul Florea.
Pentru materializarea unei astfel de investiţii la Galaţi, prefectul Paul Florea s-a aflat în urmă cu două zile la Bucureşti, la secretariatul Guvernului, alături de reprezentantul unei firme spaniole interesate de idee.
Potrivit prefectului, proiectul se va baza pe legislaţia privind parteneriatul public-privat, adică o colaborare între Consiliul Judeţului(CJ) Galaţi şi un investitor particular.
"Investitorul va fi ales în urma unei licitaţii internaţionale, la care se vor pune condiţii privind viitoarea construcţie, capacitatea, aparatura. Până acum am aflat de doi investitori interesaţi de aşa ceva: un investitor francez care s-a întâlnit deja cu conducerea CJ Galaţi şi unul spaniol, cu care m-am întâlnit personal. Partener al firmei spaniole interesate este şi Florentino Perez, preşedintele clubului Real Madrid, cu care s-a întâlnit recent şi doamna Elena Udrea. Guvernul va emite o hotărâre în maxim două săptămâni, iar ridicarea spitalului nu durează mai mult de şase luni", a declarat Florea.
Viitorul spital comunitar ar avea 800-1.000 de paturi, va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi va putea trata orice cetăţean european (nu numai din Galaţi, Brăila şi Tulcea), dar şi persoane din Republica Moldova şi Ucraina.
Diferenţa constă în faptul că serviciile medicale pentru cetăţenii UE vor fi decontate de CNAS, cele pentru non-UE, contra cost. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Galaţi: Voluntarii de la Crucea Roşie distribuie ajutoare în comuna Costache Negri Voluntarii de la filiala din Galaţi a Asociaţiei Crucea Roşie distribuie, marţi, ajutoare localnicilor din comuna Costache Negri unde apa a inundat 28 de case, 100 de curţi şi 59 de anexe.
Galaţi: Arafat a verificat condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter SMURD Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a verificat, duminică, la Galaţi, dacă sunt îndeplinite condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter smurd care urmează să fie adus în judeţ cel mai probabil în luna aprilie.
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Galaţi: Ordin al ministrului Sănătăţii, contestat de Spitalul de Boli Infecţioase Unul dintre cei nouă manageri de unităţi sanitare din judeţul Galaţi a contestat, în scris, ordinul ministrului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi, a declarat marţi liderul Sindicatului Sanitas, Paraschiv Sălăvăstru.