Cele mai citite
 


MS va încheia protocoale de colaborare pentru achiziţia medicamentelor oncologice
vineri, 9 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va încheia un protocol de colaborare cu SC Antibiotice SA Iaşi şi cu CN Unifarm SA pentru achiziţia medicamentelor oncologice care nu se găsesc pe piaţa românească, asftel încât să poată fi eliminate disfuncţionalităţile în tratamentul pacienţilor cu afecţiuni oncologice, informează un comunicat remis, joi, AGERPRES.
Potrivit MS, ministrul Ladislau Ritli a avut o primă discuţie cu reprezentanţii celor două societăţi.
''Astăzi, vom transmite către unităţile sanitare din toată ţara o adresă prin care le solicităm să ne comunice în cel mai scurt timp necesarul pentru un an de medicamente oncologice ieftine, cele pe care nu le găsesc pe piaţa românească. În baza acestor raportări, cele două societăţi vor demara procedura de achiziţie pentru nevoi speciale. Medicamentele vor fi livrate către spitale în baza unor contracte ferme cost-volum încheiate între societăţile comerciale şi unităţile sanitare'', a declarat ministrul Ritli, conform comunicatului.
Ministerul Sănătăţii a identificat aproximativ 34 de medicamente care fac parte din protocoalele terapeutice, în special cele oncologice, dar care au un preţ foarte mic şi nu prezintă interes comercial din partea furnizorilor, creând disfuncţionalităţi în asigurarea schemelor de tratament. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proceduri speciale pentru achiziţionarea unor medicamente utilizate în tratamentul unor afecţiuni oncologice Un număr de 27 de substanţe active care se regăsesc în medicamentele utilizate pentru tratamentul unor afecţiuni oncologice vor fi achiziţionate, în perioada următoare, de către SC Antibiotice Iaşi SA şi SC Unifarm SA, prin proceduri speciale informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii...
Cluj:Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu specialiştii Institutului Oncologic 'Dr. Ion Chiricuţă' Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, s-a întâlnit, joi, la Institutul Oncologic "Dr. Ion Chiricuţă" din Cluj Napoca, cu reprezentanţii Comisiei de specialitate în medicina oncologică.
Iaşi: DSP a primit raportul MS privind schimbarea conducerii de la Maternitatea Elena Doamna Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Iaşi vor lua măsurile necesare pentru schimbarea conducerii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Elena, pentru a respecta astfel propunerile raportului Ministerul Sănătăţii după ce în urmă cu o lună o familie a acuzat personalul medical de malpraxis.
MS pune în dezbatere 17 protocoale de tratament pentru cele 21 de medicamente introduse pe lista de compensate şi gratuite Pacienţii vor avea acces la cele mai noi tratamente, după ce protocoalele de tratament care vizează arii terapeutice importante au fost finalizate, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS), urmând să fie puse în dezbatere 17 protocoale de tratament pentru cele 21 de medicamente introduse pe lista de compensate...
Pacienţii cu afecţiuni oncologice şi indicaţie de radioterapie internă vor beneficia de tratament la IRO Iaşi Pacienţii cu afecţiuni oncologice şi indicaţie de radioterapie internă vor beneficia, de săptămâna viitoare, de tratament în Institutul Regional de Oncologie Iaşi.
Iaşi: Reprezentanţii companiei 'Antibiotice' anunţă că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu Compania Antibiotice SA intenţionează să-l dea în judecată pe medicul Cătălin Cîrstovanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie din Bucureşti, după declaraţiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse...