Cele mai citite
 


Pentru prima dată în acest an va fi marcată şi în România Ziua Internaţională a Sindromului Down
vineri, 9 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Internaţională a Sindromului Down (21 martie), recunoscută oficial de Naţiunile Unite în 2011, va fi marcată pentru prima dată şi în România printr-o serie de evenimente organizate de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD).
Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, CEDCD va organiza, în data de 21 martie, o masă rotundă pe tema drepturilor copiilor cu dizabilităţi intelectuale, manifestare care se va desfăşura în parteneriat cu Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, precum şi un concert extraordinar în beneficiul copiilor cu Sindrom Down din România - pe 22 martie.
"Prin aceste evenimente ne dorim să arătăm publicului larg cât de departe pot ajunge copiii cu Sindrom Down dacă au parte de servicii de asistenţă şi protecţie şi să marcăm începutul unei campanii de conştientizare a acestei problematici în România. Părinţilor din România care au copii cu Sindrom Down şi sunt lipsiţi de orice perspectivă asupra viitorului copiilor lor le oferim imaginea concretă a potenţialului pe care îl au aceşti copii. Publicului larg îi transmitem mesajul că Sindromul Down nu se ia, iar prejudecăţile pot fi depăşite. Factorilor de decizie le semnalăm potenţialul acestor copii, potenţial care se poate manifesta dacă beneficiază de o educaţie şi intervenţie bazate pe standarde individuale, evitând transformarea lor în asistaţi sociali", a declarat preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), Mădălina Turza, potrivit comunicatului.
Concertul extraordinar îl va avea ca protagonist pe Sujeet Desai, un tânăr muzician de 30 de ani din Statele Unite ale Americii, diagnosticat el însuşi cu Sindrom Down. Sujeet Desai va cânta alături de violonista Cristina Anghelescu şi Orchestra de Cameră Radio, dirijor Tiberiu Oprea, invitaţi speciali fiind actorul Valentin Teodosiu, solista Paula Seling şi BigBand Radio, sub bagheta lui Ionel Tudor.
În comunicatul de presă se precizează că CEDCD îşi propune ca din fondurile strânse în urma concertului să înfiinţeze o structură de intervenţie timpurie pentru copiii cu Sindrom Down, care să îi şi ajute efectiv pe cei mici, fiind bazată pe cea mai nouă metodă de terapie la ora actuală în lume - PECS (Picture Exchance Communication System).
Cei care sunt interesaţi îşi vor putea achiziţiona biletele (categoria 1 - 30 de lei, categoria a 2-a - 25 de lei, categoria a 3-a - 20 de lei) începând cu data de 8 martie.
Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) este o organizaţie nonguvernamentală românească dedicată promovării drepturilor copiilor cu dizabilităţi şi facilitării accesului acestora la serviciile de asistenţă şi protecţie. CEDCD este membru afiliat al Organizaţiei Down Syndrome International, care promovează pe plan internaţional problematica Sindromului Down. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi - revoltat de situaţia băieţelului cu sindrom Down muşcat de câini Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) se declară ''revoltat'' de situaţia băieţelului cu sindrom Down, în vârstă de şase ani, care a fost muşcat, pe 20 ianuarie, de o haită de câini.
(Corespondenţă) Vocea tinerilor cu sindromul Down din 15 ţări membre UE, auzită la Parlamentul European Bruxelles, 20 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Ziua Internaţională a sindromului Down - 21 martie - a fost marcată joi la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, printr-un flash mob al mai multor tineri cu acest sindrom din 15 ţări membre ale Uniunii Europene, care...
Suceava: Părinţi instruiţi de specialişti ai ''Star of Hope'' România cum să-şi ajute copiii cu dizabilităţi Zeci de părinţi suceveni care au copii cu dizabilităţi au beneficiat gratuit, în perioada mai 2015 - februarie 2016, de Cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie) Metode Aplicative'', organizat de Fundaţia ''Star of Hope'' România, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei...
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, marcată prin programe artistice Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi va fi marcată, sâmbătă, în foaierul Sălii Radio "Mihail Jora" şi în Club A prin diverse programe artistice.
Cluj: Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată printr-o suită de manifestări Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este marcată joi şi vineri printr-o suită de manifestări organizate cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.
Ziua Mondială a Sindromului Down: Eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, luni, în Capitală În jur de 100 de copii participă luni, în Capitală, la un eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, organizat de Ziua Mondială a Sindromului Down de către Fundaţia Special Olympics România.