Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a prezentat noua politică a medicamentului
miercuri, 14 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, noua politică a medicamentului, subliniind că principalele obiective sunt creşterea accesului pacientului la tratamente moderne, încurajarea prescripţiei generice pe bază de Denumire Comună Internaţională (DCI) şi stabilirea preţului minim la nivel european şi eliminarea tuturor excepţiilor. (Sursa: Agerpres)

 

Potrivit ministrului, preţul minim va fi stabilit pe baza celor mai mici preţuri din 12 ţări europene. El a precizat că pentru medicamente va fi folosit un singur curs valutar, care va fi stabilit după adoptarea bugetului, probabil de 4 lei.
Ion Bazac mai are în vedere şi eliminarea discrepanţelor din piaţă prin actualizarea preţurilor la medicamentele din producţia internă în aceleaşi condiţii cu cele din import şi calcularea preţurilor în lei.
Noua politică a medicamentului are în vedere şi recalcularea anuală a preţurilor, revizuirea cotelor de adaos pe întreg lanţul de distribuţie şi eliminarea diferenţelor între producătorii autohtoni şi importatori, dar şi un parteneriat cu industria farmaceutică.
Ministrul Sănătăţii a subliniat că o prioritate a Guvernului este programul social de compensare a medicamentelor pentru pensionari. Astfel, aceştia vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor din lista B, numai în limita a 100 de lei.
Măsura este aplicabilă pentru cei care au pensii de sub 600 lei pe lună. Sumele necesare se vor aloca din taxa pe viciu, fără reducerea bugetului CNAS alocat medicamentelor compensate, a precizat Ion Bazac. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Ministrul Sănătăţii anunţă scăderea preţurilor la compensate de la 1 februarie Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat, joi, la finalul întâlnirii cu producătorii, importatorii şi farmaciştii, că preţul la medicamentele compensate s-ar putea reduce cu 10% de la 1 februarie. (Sursa: Agerpres)
Ministrul Bazac a infirmat informaţia potrivit căreia virusul gripei porcine ar proveni din România Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a infirmat, miercurea trecută, într-o conferinţă de presă, informaţia potrivit căreia virusul gripei porcine ar proveni din România, informaţie difuzată de o agenţie de presă şi preluată de mai multe televiziuni.
Modul de calcul al preţului CIP la medicamente va fi, în continuare, negociat Reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente din România (ARPIM) au declarat, joi, după discuţiile avute cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, că sunt de acord cu faptul că preţul la medicamente va fi calculat la un curs de patru lei la un euro, ei precizând că vor...
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Preţul medicamentelor va fi stabilit prin hotărâre de Guvern Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, la Iaşi, că politica de preţuri la medicamentele din România nu va mai fi stabilită prin ordin al ministrului ci prin hotărâre de Guvern.
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)