Cele mai citite
 


Colegiul Medicilor se solidarizează cu revendicările personalului din sănătate
sâmbătă, 3 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România transmite un mesaj de solidaritate personalului medical care va intra în grevă generală la data de 5 octombrie 2009, apreciind că sistemul sanitar românesc este într-o criză fără precedent, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii profesionale, remis vineri presei.
'Tensiunea în care trăieşte personalul medical pus să improvizeze şi aşteptând cu disperare deblocarea fondurilor care se întâmplă întotdeauna în ultimul moment este inadmisibilă. În acelaşi timp, plasarea pe grila de salarizare unică a personalului medical sub medie este degradantă pentru acesta şi exprimă dispreţul pentru profesiile medicale', a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Din punct de vedere legal, Colegiul Medicilor din România nu are atribuţii sindicale, însă în plan moral susţine participarea membrilor săi la mişcarea sindicală şi la acţiunile iniţiate de Alianţa Sindicală a Bugetarilor.
CMR nu se rezumă doar la a cere reconsiderarea grilei de salarizare, ci solicită crearea de condiţii decente în sistemul de sănătate în aşa fel încât siguranţa pacienţilor şi a medicilor să fie garantată şi calitatea serviciilor de sănătate să fie în concordanţă cu statutul de ţară membră în Uniunea Europeană, relevă sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Astărăstoae, despre greva generală din sistemul sanitar: Mesajul CMR e de negociere, de a se căuta soluţii comune Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat sâmbătă, referitor la greva generală din sistemul sanitar anunţată pentru 28 noiembrie, că mesajul instituţiei sale este de a se căuta soluţii comune, dar nu de pe poziţii de forţă.
Colegiul Medicilor a decis să susţină "în situaţie extremă" o grevă generală Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România a decis vineri să susţină "în situaţie extremă" demersul sindicatelor din sănătate privind greva generală.
Coaliţia profesioniştilor din sănătate are doi membri noi Coaliţia profesioniştilor din sănătate a primit doi membri noi - Societatea Medicilor din colectivităţile de copii şi tineri şi Asociaţia medicilor rezidenţi din România, a anunţat vineri preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.
UPDATE Medicii ameninţă cu grevă generală Medicii vor declanşa o grevă generală în luna noiembrie, dacă revendicările cerute de Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate nu vor fi luate în considerare de politicieni, a declarat vineri preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.
Medicii ameninţă cu grevă generală Medicii vor declanşa o grevă generală în luna noiembrie, dacă revendicările cerute de Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate nu vor fi luate în considerare de politicieni, a declarat vineri preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.