Cele mai citite
 


Se înmulţesc cazurile de campilobacterioză la oameni în Uniunea Europeană
vineri, 9 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de campilobacterioză, infecţie cauzată de un tip de bacterie care se întâlneşte în special în carnea crudă de pui şi care poate cauza diaree şi febră la om, este în creştere în Uniunea Europeană, conform unui raport făcut public joi de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentară (AESA), care mai notează că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu salmonela la om s-a redus.
Raportul AESA relevă că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu campylobacteria a crescut cu 7%, ajungând la 212.064 în 2010, cel mai recent an pentru care există astfel de date. 2010 a fost totodată al cincilea an consecutiv în care s-a înregistrat o înmulţire a infecţiilor produse de această bacterie, potrivit EUbusiness.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), cu sediul în Italia, şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CEPCB), cu sediul în Suedia, precizează în raport că motivele acestei creşteri 'nu sunt pe deplin cunoscute'. "Comisia Europeană derulează în prezent o analiză costuri-beneficii privind măsurile de control pentru această bacterie la diferite stadii ale lanţului alimentar", se specifică în raport.

Documentul notează de asemenea că numărul cazurilor de salmonela a scăzut la 99.020 în 2010, de la 108.619 în 2009. Infecţiile la om cauzate de bacilul listeria a scăzut de asemenea uşor, la 1.601 de la 1.654 în 2009.

Raportul relevă însă că numărul cazurilor la om de verotoxină, care cauzează E.coli, a crescut la 4.000 în 2010, de la 3.573 în 2009, cu majorări semnificative în special în Germania şi Olanda. Conform documentului, 25 de persoane au murit în 2010 din cauza unor infecţii provenite de la alimente sau animale.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul infecţiilor alimentare din Uniunea Europeană este în creştere (raport) Numărul infecţiilor alimentare din Uniunea Europeană este în creştere, potrivit celui mai recent raport anual elaborat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) şi de Centrul European pentru Monitorizarea Maladiilor (ECDC), scrie miercuri ziarul belgian 'Le Soir'.
Comisia Europeană: Raportul OMS despre potenţialul cancerigen al cărnii nu înseamnă că trebuie să renunţăm la acest aliment Recentul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în care se menţionează că produsele din carne procesată şi carnea roşie sunt alimente posibil cancerigene nu trebuie primit cu 'isterie' şi nu înseamnă că este cazul să renunţăm la consumul produselor din carne, a declarat vineri comisarul european...
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Numărul cazurilor de boli venerice a atins un nivel fără precedent în Statele Unite în 2015 Numărul cazurilor de boli venerice a atins un nivel fără precedent în Statele Unite în 2015, potrivit autorităţilor sanitare federale, care se plâng de reducerea drastică a bugetelor de prevenţie şi îngrijire, informează joi France Presse.
Numărul cazurilor noi de infecţii cu bacteria E.coli scade semnificativ (ministru) Numărul cazurilor noi de infecţii cu bacteria E.coli scade semnificativ, a afirmat miercuri ministrul german al sănătăţii Daniel Bahr, relatează Reuters şi AP.
Guvernul britanic va publica săptămânal numărul cazurilor de infecţii intraspitaliceşti Numărul de cazuri de infecţii intraspitaliceşti cu organisme rezistente la antibiotice vor fi publicate pentru prima dată online săptămânal, în Marea Britanie, într-un efort de a condamna spitalele care nu reuşesc să aibă grijă de pacienţii lor, scrie cotidianul britanic Daily Mail.