Cele mai citite
 


SUA: 'Epidemie' de fumat în rândul elevilor
vineri, 9 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fumatul a atins proporţii epidemice în rândul tineretului din Statele Unite ale Americii /SUA/, care se înscrie astfel pe calea spre o viaţă de dependenţă, a avertizat joi serviciul de sănătate publică american, în primul său raport pe această temă din 1994, relatează Reuters.
Unul din patru liceeni americani fumează şi, întrucât doar puţini dintre ei reuşesc să se lase, 80% vor continua să fumeze şi ca adulţi, se arată în raport.

Zilnic, circa 3800 de copii îşi aprind prima ţigară, iar 9 din 10 actuali fumători au început să fumeze înainte de a împlini 18 ani. Or, acest fapt îi expune pe tineri la efectele pe care le are fumatul asupra sănătăţii pe termen lung, cum sunt apariţia cancerului şi a bolilor cardiovasculare, subliniază în raport şefa serviciului federal, dr. Regina Benjamin.

Fumatul ucide în fiecare zi peste 1200 de persoane, iar la fiecare deces legat de fumat apar doi noi fumători sub 25 de ani, au calculat autorii raportului.

În document se menţionează că industria tutunului cheltuie peste 1 milion de dolari pe oră pentru produse de marketing şi promovare, iar companiile din domeniu sunt criticate pentru că îi iau în vizor pe tineri.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Ţările încă nu fac suficient pentru a combate fumatul În 19 ţări, cu o populaţie totală de peste 1 miliard de oameni, sunt în vigoare legi care cer ilustrarea mai elocventă pe pachetele de ţigări a riscurilor pe care le presupune fumatul, dar un număr prea mare de ţări tot nu fac destul pentru scăderea proporţiei de fumători, constată un raport al Organizaţiei...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
SUA: Consumul de canabis s-a dublat într-un deceniu Consumul de canabis s-a dublat în Statele Unite ale Americii într-un interval de un deceniu, în prezent trei consumatori din zece, adică 7 milioane de persoane, abuzând de acest drog sau având dezvoltată o dependenţă de el, relevă un studiu publicat miercuri în revista medicală americană JAMA Psychiatry...
SUA: Nu doar fără fumat, ci chiar şi fără fumători la locul de muncă... Mai multe persoane din SUA aflate în căutarea unui loc de muncă se confruntă cu o situaţie nouă: nu numai să nu fumeze la serviciu, ci chiar să se lase de fumat..., scrie în ediţia sa de vineri USA Today.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Mureş: UMF, prima universitate medicală din România care a introdus un curs de tabacologie Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat luni că, din acest an, la UMF a fost introdus un curs opţional de tabacologie, în cadrul proiectului "Universitatea de Medicină liberă de fumat", realizat în colaborare cu Davidson College...