Cele mai citite
 


Arad: Ministrul Ladislau Ritli a inaugurat oficial Spitalul Orăşenesc din Ineu
vineri, 9 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 9 mar /Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a efectuat vineri, o vizită de lucru în judeţul Arad, prilej cu care a inaugurat oficial Spitalul Orăşenesc din Ineu.
Însoţit de prefectul Laurenţiu Călin Bibarţ, de preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu şi de alte oficialităţi arădene, ministrul Ladislau Ritli şi-a început vizita în Arad la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde a fost informat cu privire la investiţiile derulate de autorităţile judeţene la Unitatea de Primire Urgenţe şi la Secţia de Chirurgie din cadrul spitalului, precum şi privitor la proiectele care vor fi implementate în perioada următoare, respectiv viitoarea secţie de Obstetrică şi Ginecologie (extinderea şi reamenajarea unei clădiri proprietatea CJ Arad) şi viitoarea secţie de pneumoftiziologie (investiţie greenfield), amândouă investiţiile fiind prevăzute a se derula în perioada următoare.
Tot vineri, ministrul Ladislau Ritli a luat parte la festivitatea de inaugurare oficială a Spitalului Orăşenesc din Ineu, ce asigură asistenţă medicală de urgenţă şi programată pentru 80.000 - 100.000 de locuitori de pe Valea Crişului Alb, din zona localităţilor Ineu, Hălmagiu, Sebiş şi Gurahonţ, la eveniment mai luând parte, între alţii şi fostul ministru al Sănătăţii, Attila Cseke.
Potrivit dr. Ioan Creţu, fost director al spitalului din Ineu şi cel care a pus piatra de temelie a spitalului, aprobarea în vederea construirii acestei unităţi medicale datează din 1992, însă lucrările au început în mod efectiv în 1995, fiind finalizate după o mai multe sincope, după 17 ani, iar valoarea investiţiilor se ridică la aproximativ 60 - 61 milioane lei, cea mai mare parte din sumă provenind de la Ministerul Sănătăţii..
''Spitalul are zece secţii şi compartimente, în care se află un total de 112 de paturi, din care 100 pentru internare continuă şi 12 pentru internări de zi. După aderarea României la Uniunea Europeană, spitalul a fost reproiectat pentru a îndeplini prin circuitele sale normele de funcţionare ale unui spital european. Avem peste 100 de angajaţi, între care 19 medici şi 49 de asistente medicale, în perioada imediat următoare urmând să sosească 9 medici rezidenţi, absolvenţi din promoţia anului trecut. De asemenea, aşteptăm ca Ministerul Sănătăţii să ne permită angajarea de personal mediu şi cu studii superioare, pentru a putea asigura spitalului funcţionarea la parametrii maximi'', a declarat, la rândul său, Georgeta Bogdan, managerul general al Spitalului Orăşenesc din Ineu.
La finalul vizitei, ministrul Ladislau Ritli a evidenţiat consecvenţa şi generozitatea autorităţilor locale şi judeţene arădene de a susţine şi a investi în sistemul sanitar, atitudine pe care nu am mai întâlnit-o în niciunul din celelalte judeţe pe care le-am vizitat de la preluarea mandatului.
''Nu este o contradicţie între faptul că anul trecut au fost desfiinţate unele unităţi sanitare care erau numai cu numele şi înfiinţarea altora, cu dotări moderne - numai spitalul din Ineu are dotări în valoare de peste 7 milioane lei, având circuite la standarde europene. Din informaţiile mele, spitalul din Ineu are un personal foarte bine instruit, foarte bine apreciat la nivel local, actul medical fiind de un înalt profesionalism'', a conchis ministrul Ladislau Ritli. AGERPRES/ (A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Ministrul Ladislau Ritli va inaugura oficial spitalul din Ineu Arad, 8 mar /Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, va participa, vineri, la inaugurarea oficială a Spitalului Orăşenesc din Ineu.
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Nouă spitale din Bucureşti asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor de Paşti Nouă spitale de urgenţă din Bucureşti, pentru adulţi şi copii, vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor de Paşti, a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii.