Cele mai citite
 


Bihor: Anchetă epidemiologică la un spital orădean pentru salmoneloză
sâmbătă, 10 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor efectuează o anchetă epidemiologică la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" unde analizele de laborator, supervizate de DSP, au confirmat 19 cazuri de salmoneloză.
Potrivit directorului DSP Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, carantina instituită joi, prin interzicerea accesului vizitatorilor şi aparţinătorilor, va fi probabil ridicată luni, după ce se va ajunge la o concluzie a anchetei epidemiologice.
'Lucrăm încă la depistarea traseului infecţiei. Verificăm totul, adică traseul alimentelor şi al pacienţilor, laboratorul, condiţiile igienice de aprovizionare şi de alimentare, folosirea substanţelor dezinfectante. Toate probele sunt supervizate în laboratoarele DSP pentru siguranţa veridicităţii rezultatelor. La final, adică luni, 12 martie, vă vom oferi concluziile anchetei,' a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr. Marius Pîrcioagă.
Medicul presupune însă că este posibil ca infecţia să fi venit din exteriorul unităţii medicale, dar se verifică amănunţit şi varianta ca infecţia să fi fost contactată în interiorul Spitalului Municipal. Managerul DSP Bihor a menţionat că pacienţii nu sunt rude şi provin din zone diferite ale judeţului Bihor.
Din cei 19 pacienţi cu simptome digestive specifice şi depistaţi ca fiind bolnavi de salmoneloză, majoritatea sunt copii între şase săptămâni şi vârstă şcolară care, se pare, din cercetările preliminare, au venit în spital ca purtători. Se cunoaşte faptul că bacteriile din genul salmonella, care produc toxiinfecţii alimentare, se transmit pe cale fecal-orală, prin consumul unor produse alimentare (carne, ouă, lapte, chiar şi vegetale) contaminate cu dejecţii de animale.
Echipa de specialişti de la DSP Bihor au dispus mai multe măsuri sanitare printre care şi efectuarea analizei coprobacteriologice de laborator pentru toţi pacienţii din spital, cât şi pentru personalul medical. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Anchetă a DSP privind cazul angajaţilor intoxicaţi cu alimente primite cadou de Paşte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce 30 de persoane, printre care şi un copil, au ajuns la Spitalul din Paşcani după ce au consumat alimente primite cadou de Paşte.
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Galaţi: Anchetă epidemiologică la o şcoală, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC Direcţia de Sănătate Publică(DSP) din Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică la Şcoala nr. 42 din localitate, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC şi internată la Spitalul de Pneumoftiziologie, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Bihor: Carantina a fost ridicată la Spitalul municipal din Oradea Carantina impusă joi, 8 martie, la Spitalul Municipal din Oradea s-a ridicat luni, potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, dar accesul în instituţie este totuşi limitat, fiind confirmate 23 de cazuri cu salmoneloză.
Prahova: Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.
UPDATE Prahova:Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.