Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Farmaciştii sunt nemulţumiţi de întârzierea cu care le sunt plătite serviciile
sâmbătă, 10 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Întârzierile cu care Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin efectuează plăţile pentru reţetele compensate şi concurenţa neloială din partea lanţurilor farmaceutice de pe piaţă ar putea duce la falimentarea farmaciilor de cartier, a avertizat Colegiul Farmaciştilor din judeţ.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin are datorii către farmaciile din judeţ de ordinul milioanelor de lei, unele dintre arierate, înregistrate în special în cazul medicamentelor eliberate în cadrul programelor naţionale de sănătate, datând chiar din 2010.
Numai la o singură farmacie Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de peste 130.000 de lei, situaţie în care, atrag atenţia farmaciştii, până la insolvenţă şi chiar faliment nu mai este decât un pas.
'Avem probleme serioase cu furnizorii. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin trebuie să plătească la 210 zile, conform contractelor. Termenul nostru de plată la furnizori e în concordanţă cu aceste contracte. Pentru că nu plătim la timp, suntem penalizaţi la sume mari, ceea ce ne poate duce la insolvenţă sau chiar la faliment', a declarat vineri Pavel Roşca, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Filiala Caraş-Severin, la şedinţa anuală a instituţiei.
Potrivit reprezentanţilor Colegiului farmaciştilor, termenele de plată au ajuns şi la 330 de zile, ceea ce înseamnă, practic, că farmaciile îşi primesc banii de la Casa de Asigurări de Sănătate după un an.
La rândul său, Sorin Butilcă, director pe Relaţii Contractuale CJAS Caraş-Severin, spune că instituţia pe care o reprezintă este ordonator secundar de credite.
'Noi facem, într-adevăr, contracte directe cu farmaciile, dar banii pe care îi plătim contra serviciilor farmaceutice vin pe file de buget de la Casa Naţională de Sănătate. Sunt mulţi factori care rostogolesc aceşti bani şi se tot adună. Unul dintre aceşti factori, cel mai important, îl reprezintă numărul foarte mic de contribuabili direcţi care plătesc în sistem', a precizat Sorin Butilcă. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Caraş-Severin: Datorii ale CJAS, pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin înregistrează, la această dată, obligaţii de plată restante la furnizorii de medicamente, pentru boli cronice utilizate în programele naţionale cu scop lucrativ, în sumă de aproape 4 milioane lei.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Caraş-Severin: Nou preşedinte la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Noul preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin este Tudoriţa Nicula, preşedinta filialei judeţene a femeilor social-democrate.