Cele mai citite
 


Suceava: Spitalele mai au bani doar pentru urgenţele medicale
sâmbătă, 3 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava şi conducerile spitalelor din judeţ au stabilit în urma discuţiilor purtate referitor la bugetul alocat pentru ultimul trimestru al anului ca sumele contractate pentru lunile noiembrie şi decembrie să fie mutate în luna octombrie, la care să se adauge un buget suplimentar alocat de CNAS, de 4.218.000 de lei, contractat pentru această lună.
Directorul CJAS Suceava, Cristina Iordăchel, a declarat, vineri, că spitalele au transmis acordul referitor la această propunere şi numărul serviciilor medicale pe care le pot efectua, cu încadrarea în bugetul actual al lunii octombrie. Bugetul alocat în luna octombrie acoperă aproximativ 60% - 70% din numărul serviciilor medicale spitaliceşti acordate în lunile anterioare, iar ca sumă, din calculele făcute de fiecare spital, acoperă cheltuielile salariale cu salariile de bază, contribuţiile datorate la stat şi parţial sporuri.
În prezent, se poate acorda asistenţă medicală pentru toate cazurile de urgenţă, urmând ca o parte din cazurile de cronici să fie reprogramate în funcţie de nivelul rectificării bugetare, absolut necesară în ultima parte a lunii octombrie.
În ceea ce priveşte eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite, s-a transmis farmaciilor care sunt în contract cu CJAS Suceava că pentru luna septembrie consumul a depăşit bugetul CJAS, motiv pentru care până la rectificare, vor primi facturile la nivel de valoare orientativă. Totodată, s-au încheiat acte adiţionale cu valoare simbolică pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, urmând ca valoarea să fie modificată prin rectificare.
Potrivit lui Iordăchel, farmaciile vor continua eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, CJAS Suceava având posibilitatea suplimentării bugetelor alocate pentru aceste trei luni, în momentul rectificării bugetare.
Există, totuşi, posibilitatea ca unele farmacii cu potenţial financiar mic să nu dispună de toate medicamentele necesare, dar eliberarea acestora se va face prin farmaciile mari.
Iordăchel a precizat că, din discuţiile cu CNAS, a rezultat faptul că în cursul lunii octombrie se vor primi noi suplimentări de buget.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: CJAS nu are buget pentru medicina dentară Directorul Casei judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, Adela Elena Băişanu, a declarat, marţi, că instituţia pe care o coordonează nu dispune de buget alocat pentru furnizorii de servicii medicale dentare pentru luna aprilie, iar bugetul pentru anul 2013, pentru toate tipurile de asistenta...
Suceava: Bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, suplimentat cu 10% CNAS a suplimentat cu 10% bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava pentru acest an, respectiv cu 36.044.220 lei, a declarat, vineri, directorul CJAS Suceava, Adela Băişanu.
Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai poate asigura asistenţa medicală decât pentru şapte zile Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" anunţă, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie.
Suceava: Bugetele alocate de CJAS spitalelor, mai mari decât cele de anul trecut Bugetul alocat în anul 2014, în Suceava, pentru servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale este în valoare de 327.700.900 lei, cu 6,37% mai mare decât cel iniţial pentru anul 2013, a declarat, joi, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, Adela Băişanu.
Tulcea: Bani pentru sistemul sanitar din judeţ Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea s-a întâlnit, vineri, cu managerii unităţilor spitaliceşti şi cei ai serviciilor de ambulanţă pentru a discuta despre necesarul de fonduri pentru trimestrul al IV-lea.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.