Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea taxiuri ca-n filme şi butoane de panică conectate la serviciul 112
sâmbătă, 10 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru consideră că taxiurile ar trebui dotate cu butoane de panică şi chiar cu geamuri securizate, care să fie deductibile din impozit.
Tudor Ciuhodaru consideră că numărul agresiunilor împotriva taximetriştilor a crescut în toată ţara, motiv pentru care vineri a depus la Camera Deputaţilor un proiect legislativ ce vizează creşterea siguranţei în activitatea de taximetrie.
''Reprezentanţii Camerei Taximetriştilor au precizat că în România nu există sisteme de protecţie care să-i protejeze pe şoferii firmelor de taximetrie. Şoferii de taxiuri mi-au spus că singura măsura care s-a luat în calcul a fost renunţarea la centura de siguranţă'', susţine Ciuhodaru.
Potrivit acestuia recentul caz de la Iaşi, când un şofer de taxi a fost înjunghiat la nivelul gâtului de o clientă, este doar unul dintr-o serie lungă. Taximetristul Nicolae Coicea, de 59 ani, a decedat după ce a fost înjunghiat de opt ori în gât, în timpul zilei, iar în 2010, în Câmpulung, Dumitru Gruianu, de 60 de ani, a fost găsit mort în portbagajul maşinii incendiate după ce a fost înjunghiat în torace.
''Pentru creşterea siguranţei celor care lucrează în taximetrie propunem ca maşinile să fie dotate cu sisteme de securitate deductibile din impozit: un buton de panică care să transmită rapid, atât la dispecerat cât şi la 112, existenţa unei agresiuni şi, eventual, asigurarea unui geam securizat care să despartă şoferul de clienţi'', a declarat jurnaliştilor Tudor Ciuhodaru.
Decizia a fost luată după ce joi dimineaţă un taximetrist în vârstă de 53 de ani a fost înjunghiat în gât de o clientă care l-a aruncat din maşină şi a fugit cu autoturismul. Taxiul a fost descoperit abandonat în spatele unui bloc din zona centrală a Iaşiului, agresoarea fiind de negăsit.
Taximetristul a fost operat de specialiştii Clinicii ORL de la Spitalul Universitar ''Sf. Spiridon''. El se află acum în Clinica de Terapie Intensivă. Medicii spun că starea sa este gravă iar prognosticul rezervat. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru spune că suicidul este o problemă de sănătate ignorată de politicile actuale Doctorul Tudor Ciuhodaru apreciază că suicidul este o problemă de sănătate publică, cu determinism socio-economic, ignorată de politicile actuale, motiv pentru care va propune, prin intermediul unui proiect legislativ, înfiinţarea unor centru de toxicologie-suicidologie, asemeni centrului pilot de la...
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea o rezolvare amiabilă în caz de malpraxis Deputatul Tudor Ciuhodaru va depune la Camera Deputaţilor un proiect de modificare şi completare a legii care vizează soluţionarea promptă a cazurilor de malpraxis prin posibilitatea rezolvării amiabile a prejudiciului cauzat de acte medicale între pacient, unitatea medicală şi societatea de asigurări...
Iaşi: La Terapie Intensivă, după ce s-au dat cu sacul pe pârtie Trei studenţi au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-au accidentat în timp ce alunecau cu folia?pe pârtie.
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea ca beţivii din trafic să plătească facturile de la spital şi poliţie Doctorul Tudor Ciuhodaru a depus la Camera Deputaţilor un proiect legislativ de modificare şi completare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care vizează înăsprirea măsurilor referitoare la conducerea sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihotrope.
Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită bani de la bugetul de stat pentru implementarea cardurilor de sănătate Iaşi, 29 mar /Agerpres/ - Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, un proiect legislativ de modificare şi completare a Legii nr.95 din 2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii, ce vizează asigurarea protecţiei  pacienţilor şi a medicinei de familie prin asigurarea...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...