Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Momentan nu avem o criză reală a medicamentelor
sâmbătă, 10 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat vineri la Arad că România nu se confruntă în prezent cu o criză reală a medicamentelor.
'Pentru că în ultimul timp s-a vorbit foarte mult de problema analgezicelor şi al citostaticelor, doresc să răspund punctual cu privire la aceste două categorii. Aşa zisa criză a analgezicelor s-a declanşat în urmă cu circa două săptămâni, atunci când s-a retras un anume medicament de pe piaţă. Dar existau alte şapte sau opt medicamente cu efect asemănător pe piaţă, în plus erau zeci de mii de fiole de morfină, inclusiv în rezerva Ministerului Sănătăţii. Oncologii ştiu că analgezia se poate face şi altfel decât cu opiacee, care se folosesc doar în ultima fază a bolii. Deci nu era nici un motiv de alarmă retragerea de pe piaţă a unui singur medicament', a afirmat Ritli.
Ministrul a precizat că a vizitat mai multe spitale şi nicăieri nu a constatat existenţa unei aşa-zise crize a medicamentelor.
'În privinţa citostaticelor, oncologii recunosc faptul că ar exista anumite medicamente foarte ieftine şi de volum foarte mic care nu prezintă interes pentru producători, motiv pentru care aprovizionarea cu acestea este discontinuă, dar nu de acum, ci de ani de zile. (...) Din acest motiv am decis să aducem aceste medicamente prin Unifarm, instituţie coordonată de Ministerul Sănătăţii. Problema este că aceasta are limitele ei şi nu poate face plata în avans, aşa după cum cer companiile producătoare. De aceea am implicat şi Antibiotice Iaşi, care are alte posibilităţi financiare şi poate ajuta la derularea acestui proiect', a adăugat ministrul Ladislau Ritli. AGERPRES/FOTO PE FLUX/(A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Momentan, nu avem o criză reală a medicamentelor (min. Ritli) România nu se confruntă în prezent cu o criză reală a medicamentelor, a declarat vineri, la Arad (vestul ţării), ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Ladislau Ritli: Nu a fost o criză de opioide, ci au fost disfuncţionalităţi Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu a fost vorba despre o criză de un anumit tip de morfină, ci de disfuncţionalităţi.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Dialogul cu producătorii de medicamente continuă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se întâlnesc, marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului cu producătorii de medicamente, la întâlnire urmând să participe şi directorul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă.
Vlad Voiculescu: Ieftinim majoritatea medicamentelor, în trepte, pentru a evita o criză Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor fi ieftinite majoritatea medicamentelor emise pe bază de reţetă, în trepte, cel mai probabil începând din primul trimestru al anului viitor.
Ministrul Ladislau Ritli a lansat proiectul 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc' Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a declarat, miercuri, cu prilejul lansării proiectului 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc', că este un proiect 'menit să traducă în viaţă strădaniile noastre, eforturile noastre mai vechi, de a preveni corupţia şi...
UPDATE Guvern: Ministrul Sănătăţii a retras din dezbatere, la cererea premierului, proiectul legii Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, anunţă Executivul.