Cele mai citite
 


Mehedinţi: Măsuri de prevenire a apariţiei pseudopestei aviare
sâmbătă, 10 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii veterinari au dispus vaccinarea păsărilor din gospodăriile ţărăneşti contra pseudopestei aviare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi, Adriana Ganea.
Potrivit sursei citate, crescătorii de păsări au obligaţia, în scopul combaterii îmbolnăvirii păsărilor, să permită medicilor veterinari din circumscripţiile la care sunt arondaţi să le vaccineze păsările, acestea riscând în această perioadă de migraţie a păsărilor călătoare să se infesteze cu virusul respectiv.
'Tratamentele se efectuează contracost. Preţul unui vaccin variază între 0,30 şi 0,50 lei, la acesta se va adăuga şi tariful perceput pentru serviciu de medicul veterinar', a precizat Ganea.
Conform unor statistici, în gospodăriile ţărăneşti din judeţul Mehedinţi cresc peste 800.000 de găini. AGERPRES/(AS-Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Vaccinarea antirabică a câinilor cu stăpân e condiţionată de implantarea microcipurilor de identificare Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a demarat o campanie de vaccinare antirabică a câinilor cu stăpân, a declarat joi directorul adjunct al instituţiei, Vergică Ţeghiu.
Mehedinţi: Acţiune de prevenire a răspândirii rabiei la oameni şi animale domestice Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a demarat o acţiune de prevenire a răspândirii rabiei de la vulpi la celelalte animale sălbatice, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adriana Ganea.
Mehedinţi: Vaccinarea antigripală a redus numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor Imunizarea populaţiei cu vaccin antigripal a menţinut la valori admise numărul infecţiilor acute şi a pneumoniilor, a declarat marţi pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Măsuri preventive de restricţionare a circulaţiei bovinelor în urma unor focare de dermatoză nodulară Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a impus crescătorilor de animale restricţionarea circulaţiei bovinelor dintr-o zonă în alta ca urmare a apariţiei unor focare de dermatoză nodulară la efective de animale din Bulgaria, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul...
Mehedinţi: Trei cazuri de infestare cu trichinella spiralis la porcii sacrificaţi pentru Crăciun Un număr de trei porci sacrificaţi în localităţile Punghina, Pătulele şi Hinova au fost depistaţi infestaţi cu virusul trichinella spiralis, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, Daniel Făinişi.
Mehedinţi: Dezinteres faţă de vaccinarea împotriva HPV Drobeta Turnu Severin, 25 ian /Agerpres/ - Doar 119 fetiţe din cele 2.787 din judeţul Mehedinţi cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani au fost imunizate împotriva cancerului de col uterin, de la începutul campaniei de vaccinare la mijlocul semestrului al doilea al anului 2009.