Cele mai citite
 


Senatorii Puterii au dezbătut mai multe proiecte în această săptămână, fără a da însă un vot final (sinteză)
sâmbătă, 10 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
După aproape o lună de inactivitate, senatorii arcului guvernamental au profitat de prezenţa directorului SIE, Teodor Meleşcanu, la lucrările plenului Senatului de luni, pentru a declara întrunit cvorumul necesar lucrărilor şi dezbaterii proiectelor de lege înscrise pe ordinea de zi.
Astfel, luni, senatorii Puterii au dezbătut 35 din cele 53 de puncte înscrise pe ordinea de zi, fără însă a se da un vot final pe proiectele de lege discutate.
Cvorumul lucrărilor plenului Senatului a fost iniţial asigurat prin prezenţa directorului SIE, Teodor Meleşcanu, care dorea să-şi anunţe demisia din calitatea de senator, această funcţie fiind incompatibilă cu cea de director al Serviciului de Informaţii Externe. După anunţ, însă, acesta a părăsit sala de şedinţe a plenului Senatului.
Senatorii Ioan Ghişe (PNL) şi Alexandru Cordoş (PSD) i-au solicitat, ulterior, preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, constatarea lipsei cvorumului şi apel nominal.
"Scriptic, sunteţi 67 în sală. Nu puteţi fi mai mulţi după situaţia de la departamentul tehnic. Eu mi-am înregistrat prezenţa tocmai pentru a atrage atenţia asupra acestui lucru. Solicit ca lucrările plenului Senatului să nu continue şi vă solicit, în numele grupurilor parlamentare USL, să treceţi la apel nominal. Cvorumul nu este întrunit", a afirmat Cordoş.
În ciuda contestaţiilor senatorilor Opoziţiei, Vasile Blaga a continuat lucrările plenului cu dezbaterea proiectelor de lege înscrise pe ordinea de zi, dar la momentul votului final a fost constatată lipsa cvorumului necesar, şedinţa fiind astfel declarată închisă de preşedintele Senatului.
Vicepreşedintele Senatului, democrat-liberalul Petru Filip, a declarat luni, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului, că prezenţa Opoziţiei în Parlament este "imperios necesară", cu atât mai mult cu cât există multe iniţiative legislative care fac parte din Programul legislativ al Guvernului României pentru anul în curs, considerate prioritare.
Luni, mai multe iniţiative legislative, printre care cele privind Statutul poliţistului, reforma în Sănătate, dar şi fondurile de pensii administrate privat, au fost adoptate tacit, luni, la Senat.
Au mai fost adoptate tacit de către Senat proiectul de lege privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii, proiectul de lege pentru asigurarea de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii a sumelor necesare acoperirii plăţii TVA aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate în cadrul programelor privind combaterea HIV/SIDA şi tuberculozei în România, implementate de fundaţia Romanian Angel Appeal.
Potrivit proiectului privind modificarea Statutului poliţistului, activitatea şi conduita poliţistului vor fi evaluate în fiecare an şi se va consemna cu acordarea calificativelor bine, foarte bine, satisfăcător sau nesatisfăcător. Proiectul prevede că neprezentarea poliţistului la evaluările sportive periodice în termen de şase luni de la data stabilită, motivat de scutirea medicală nejustificată sau prezentarea şi obţinerea calificativului nesatisfăcător de două ori generează încetarea raporturilor de muncă. Legea este una organică, Senatul fiind prima Cameră legislativă sesizată.
Tot tacit a fost adoptat şi proiectul de lege referitor la persoanele care ameninţă un medic, un asistent medical, ambulanţier, şofer de ambulanţă sau orice alt fel de personal medical. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mai multe iniţiative legislative adoptate tacit de Senat Mai multe iniţiative legislative, printre care cele privind Statutul poliţistului, reforma în Sănătate, dar şi fondurile de pensii administrate privat, au fost adoptate tacit, luni, la Senat.
Legea RCA, Statutul personalului din serviciile de ambulanţă şi modificarea Codului Muncii, adoptate de Senat (sinteză) Senatul a adoptat, în această săptămână, Legea RCA, Statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţă şi a adus modificări la Legea privind finanţarea activităţii partidelor politice, precum şi la Codul Muncii în sensul declarării Zilei Copilului sărbătoare...
Deputatul PSD deVâlcea, Aurel Vlădoiu doreşte îmbunătăţirea sistemului sanitar în zona de nord a judeţului Deputatul PSD de Vâlcea, Aurel Vlădoiu, solicită Ministerului Sănătăţii dotarea Servicului Judeţean de Ambulanţă şi totodată deblocarea posturilor pentru a "se putea acoperi cu personal medical zona de nord, a Transalpinei"
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Arafat: Prima ambulanţă a intervenit în 7 minute în cazul fetelor care au fost pe punctul să se înece în ştrand Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că prima ambulanţă care a intervenit în cazul celor două fete ce au fost pe punctul să se înece într-un ştrand din zona Străuleşti a ajuns la locul incidentului în circa 7 minute de la momentul în care a fost solicitat ajutorul.