Cele mai citite
 


Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu solicită Guvernului relaxarea urgentă a politicii de angajare în sistemul medical
duminică, 11 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu le solicită premierului Mihai-Răzvan Ungureanu şi ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, să relaxeze urgent politica de angajare în sistemul medical şi să finanţeze în mod corespunzător domeniul.
Într-un comunicat de presă al Tineretului Social Democrat (TSD) remis sâmbătă AGERPRES, deputatul social-democrat susţine că, din cauza politicii de austeritate aplicată de Guvern, o secţie de chirurgie cardiacă precum cea de la Spitalul "Marie Curie" este nefolosită din lipsă de personal, iar copii care suferă de boli de inimă nu pot fi trataţi.
"Doresc să trag un serios semnal de alarmă şi să fac apel la responsabilitatea premierului Mihai-Răzvan Ungureanu şi a ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, ce au în mâinile lor vieţile a mii de copii români ce se nasc cu probleme de inimă. An de an şi lună de lună, multora dintre copiii cu probleme cardiace le este refuzat dreptul la viaţă şi la tratament de către Guvernul României, care se încăpăţânează să aplice o austeritate absurdă şi să nu finanţeze corespunzător sistemul de sănătate publică", afirmă Bănicioiu.
Deputatul social-democrat declară că o secţie de chirurgie cardiacă în valoare de 3,5 milioane de euro precum cea de la Spitalul "Marie Curie" stă nefolosită din lipsă de personal, "în numele politicii falimentare şi inumane a austerităţii". AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” si Rotary International District 2241 Romania & Republica Moldova dau startul campaniei “Salvati inima unui copil” Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” si Rotary International District 2241 Romania & Republica Moldovaau anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, lansarea campaniei umanitare “Salvati inima unui copil”, in sprijinul copiilor cu afectiuni cardiace.
Mureş: USL vrea să intre în Carte Recordurilor cu un lanţ uman în formă de inimă Uniunea Social Liberală (USL) va organiza, vineri, la Târgu Mureş, un lanţ uman în formă de inimă, prin care se doreşte intrarea în Cartea Recordurilor, dar al cărui scop este sensibilizarea Guvernului României de a reînfiinţa Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş, care...
Deputatul Ciprian Nica (PSD): Guvernul continuă campania de distrugere a sistemului de sănătate Deputatul social-democrat Ciprian Nica susţine că Guvernul continuă campania de distrugere a sistemului sanitar, reglementările Ministerului Sănătăţii legate de piaţa medicamentelor din România ducând la agravarea stării de sănătate a populaţiei.