Cele mai citite
 


Premieră în domeniul chirurgiei cardio-vasculare
sâmbătă, 3 octombrie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici formată din specialişti români şi francezi operează, în sistem privat, din această lună, în programul 'Visiting Doctors', pacienţi suferind de diferite afecţiuni vasculare grave - anevrisme, tumori vasculare, reconstrucţii arteriale cerebrale, precum şi boli varicoase - prin cea mai nouă tehnologie în domeniu, metoda CHIVA.
Specialiştii susţin că prin această metodă se micşorează numărul zilelor de spitalizare şi se îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacientului.
Spitalul Euroclinic, primul spital privat din România şi membru al grupului olandez Eureko, lansează cel dintâi program continuu de chirurgie vasculară, în parteneriat cu o echipă de medici francezi de la Spitalul American din Paris.
Programul, coordonat de medicul Gabriela Cosmanciuc, vine în urma unei colaborări de peste zece ani dintre aceasta şi echipa de chirurgi francezi.
Prin intermediul acestui parteneriat, echipa de medici a realizat începând cu 2006 mai multe intervenţii cum ar fi: pentru arteră vertebrală pontaj, pentru varice prin metoda CHIVA anevrism de aortă, anevrism carotidian, tumoră gigantă vasculară de braţ, tumoră vasculară de picior.
Dr. Gabriela Cosmaciuc a explicat că acest tip de chirurgie, care se face în echipă, reduce riscul pentru bolnav cu 1%.
În ceea ce priveşte afecţiunile arteriale, specialista a explicat că sunt două tipuri de patologii. Una de dilatare, când dimensiunea arterei creşte de la 3 la 5 cm şi dacă nu se intervine în primele 30 de minute, cel mult o oră, pacientul moare. A doua patologie o reprezintă îngroşarea arterei, situaţie în care se practică arteriografia, soluţia fiind protezarea, a arătat dr. Cosmaciuc.
De la 50 de ani, fiecare persoană ar trebui să-şi facă o verificare periodică, măcar o dată pe an, a recomandat dr. Cosmaciuc. Ea a făcut referire la faptul că o persoană care fumează mai mult de zece ţigări pe zi riscă un aterom, modificarea metabolismului, colesterolului hiperlipidemie, o patologie arterială.
Hipertensiunea arterială este un alt factor de risc, aceasta ducând la micşorarea lumenului vaselor de sânge şi dând predispoziţie pentru anevrism arterial.
Dr. Cosmaciuc a reliefat că în timp ce în Franţa sunt 64 de centre pentru chirurgia arterială, în România sunt numai şapte. Ea a admis că acest tip de chirurgie este foarte dificil, implică lucrul în echipă, dar are şi multe avantaje pentru pacient şi nu necesită transfuzii de sânge.
Potrivit medicului de la Euroclinic, la acest spital se pot opera toate tipurile complexe de chirurgie arterială şi venoasă. Pentru aceste patologii, este unica şansă de a supravieţui şi de a reveni la o viaţă socială activă, de a fi autonom, a reliefat dr. Cosmaciuc, adăugând că pacienţii se pot întoarce acasă după trei-cinci zile şi îşi pot reîncepe activitatea.
La rândul său, prof. dr. Amin Bahnini, şeful Departamentului de Chirurgie Cardiovasculară al Spitalului American din Paris, a precizat că insuficienţa cardiacă nu este o contraindicaţie pentru operaţie şi a accentuat asupra beneficiilor pentru pacient.
'Prin intermediul acestui proiect, pacienţii sunt consultaţi în spitalul Euroclinic, unde vor fi efectuate toate investigaţiile preoperatorii. Dosarele medicale sunt apoi analizate împreună cu echipa franceză, se stabileşte tipul de intervenţie chirurgicală optimă pentru rezolvarea cazurilor şi data la care acestea vor avea loc lunar în spital' - a declarat Cătălin Popa, CEO al Spitalului Euroclinic.
'Acest proiect este un nou pas făcut de Eureko şi Euroclinic spre profesionalizarea sistemului medical român. Suntem mândri să fim promotorii acestui program, pentru că ne dorim să oferim servicii la standarde europene tuturor clienţilor noştri' - a afirmat Frans van der Ent, Country Manager al Eureko în România.
Pacienţii români care doresc să beneficieze de servicii medicale de top pot apela la această echipă, la Bucureşti, în cadrul programului 'Visiting Doctors', la Euroclinic sau pot călători în Franţa şi apela la serviciile echipei la Spitalul American din Paris - cel mai mare spital privat din capitala franceză.
Notare
Comentarii
de urban paulina
am fost operata de varice de dr cozmancic gabriela si am fost foarte multumita atat de dansa cat si de intreaga echipa medicala am recomandat clinica euroclinic la toti cunoscuti mei a fost scump dar a meritat

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Intervenţie în premieră în chirurgia cardiovasculară din România realizată la Spitalul Monza O procedură inovatoare de schimbare de valvă pe cord deschis a avut loc în premieră pentru chirurgia cardiovasculară, atât din mediul privat, cât şi public, la Spitalul Monza Bucureşti.
PREMIERA NATIONALA: Remodelling de aorta & Inaugurarea centrului de chirurgie aortica cu 4 tari partenere Inaugurarea Centrului de excelenta in Chirurgia aortica pune Spitalul European Polisano in topul international al institutiilor de profil.
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Bolnavii de aritmie au o nouă alternativă de tratament în România: ablaţia epicardică spitalul Monza din Capitală, centru specializat în chirurgie cardiovasculară, a anunţat o nouă intervenţie realizată în premieră pentru România: ablaţia epicardică în cazul bolnavilor de aritmie ventriculară, procedură efectuată de dr. Radu Vătăşescu, medic specialist cardiologie-aritmologie, informează...
Premieră medicală la Spitalul 'Marie Curie' - intervenţie chirurgicală cu sistem de neuronavigaţie Medicii specialişti neurochirurgi de la Spitalul "Marie Curie" - Sorin Târnoveanu şi Ionuţ Gobej, în echipă cu medicul anestezist Adriana Guriţă - au operat pe creier un copil de doi ani folosind un sistem de neuronavigaţie.