Cele mai citite
 


Primul Centru privat de training pentru chirurgia laparoscopică
duminică, 11 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii români şi străini dornici să se iniţieze în chirurgia laparoscopică în condiţii moderne, la standarde internaţionale, au oportunitatea de a se specializa în acest domeniu prin participarea la cursurile primului centru de training privat din România.
Cu o frecvenţă lunară, cursurile se desfăşoară în cadrul Delta Hospital, în blocul operator special amenajat cu posturi operatorii complet echipate, durata unui curs fiind de trei zile.
Absolvenţii cursului vor obţine certificate de absolvire atestate de Colegiul Medicilor din România.
Cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul chirurgiei laparoscopice, dr. Cătălin Copăescu este iniţiatorul Centrului de training, el formând în decursul a zece ani peste 1.300 de chirurgi români şi străini.
În prima zi din cele trei ale cursurilor este organizat un seminar de specialitate în care sunt prezentate tehnici operatorii, prezentări de caz, aparatura de specialitate, test de evaluare a cunoştinţelor în chirurgia laparoscopică şi tehnici medicale susţinute de profesori universitari şi medici chirurgi supraspecializaţi în domeniul chirurgiei laparoscopice.
Cea de-a doua zi este destinată cursului practic în care participanţii efectuează intervenţii chirurgicale pe porci vii iar în ultima zi este organizat un seminar care se finalizează cu un test de evaluare a cunoştinţelor în urma căruia sunt eliberate certificatele de absolvire.
Centrul de training reprezintă o investiţie de 300.000 euro.
'Cred cu tărie că avem doctori competenţi, care trebuie să aibă posibilitatea de a se perfecţiona la ei în ţară. Acest centru este un vis devenit realitate, care vine în întâmpinarea acestei nevoi. Îmi face plăcere să împărtăşesc cunoştinţele mele către medicii români şi străini, în vederea specializării unei noi generaţii de chirurgi în chirurgia laparoscopică ultraperformantă', a declarat dr. Cătălin Copăescu, şeful Departamentului de Chirurgie Generală al Delta Hospital.
Cursul de chirurgie laparoscopică este primul proiect desfăşurat în cadrul Centrului de Training Delta Hospital, urmând ca, în viitor, să se desfăşoare cursuri de anestezie şi intubaţie videoasistată şi cursuri de chirurgie clasică adresate medicilor rezidenţi. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Operaţii laparoscopice de chirurgia obezităţii transmise în direct din România la Congresul de Chirurgie Digestivă de la Roma Dr. Cătălin Copăescu, şef Departament Chirurgie Generală Delta Hospital, Medic Primar Chirurg acreditat în chirurgie laparoscopică şi chirurgie bariatrică, a fost invitat să efectueze operaţii transmise în direct, în cadrul celui de-al 22-lea Congres de chirurgie a aparatului digestiv, eveniment care...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Cluj: Cursuri de chirurgie laparoscopică şi robotică susţinute de specialişti de renume mondial Specialişti de renume mondial în chirurgia laparoscopică şi robotică vor susţine, vineri şi sâmbătă, la Secţia Clinică de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, cursuri de profil, însoţite de transmisii directe pe ecran, în sistem 3 D (tridimensional), din blocul operator.
M Beuran: Chirurgia minim invazivă laparoscopică cu suport robotic trebuie susţinută Chirurgia minim invazivă, laparoscopică cu suport robotic trebuie susţinută, a declarat prof. dr. Mircea Beuran, preşedintele Asociaţiei Române de Chirurgie Endoscopică, cu prilejul deschiderii Congresului asociaţiei.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Comunicat de presă - Societatea Română de Chirurgie Laparoscopică Pediatrică Conferinţă despre chirurgia laparoscopică şi tehnicile videoendoscopice organizată pentru asistenţii medicali la Bucureşti, pe 23 septembrie