Cele mai citite
 


Tinerii conservatori protestează împotriva înfiinţării liniei maghiare la UMF Târgu Mureş
duminică, 11 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de tineri din organizaţia de tineret a Partidului Conservator s-au adunat, sâmbătă, la Bucureşti, pentru a protesta împotriva înfiinţării liniei maghiare la UMF Târgu Mureş, lucru care, în opinia lor, ar echivala cu o separare etnică în învăţământ.
Protestatarii, care s-au strâns începând cu ora 11,00 în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", au purtat pe faţă, în mod simbolic, măşti chirurgicale, iar pe cap au avut bonete medicale.
Aceştia au afişat mesaje precum "Nu suntem troc politic", "Nu vrem separare etnică", "Vrem autonomie universitară", "Susţinem UMF Târgu Mureş".
Potrivit organizatorilor manifestaţiei, acţiunea a urmărit să aducă în atenţia categoriilor sociale interesate, precum ONG-uri sau studenţi, situaţia de la UMF Târgu Mureş.
Cei prezenţi la manifestaţie au făcut apel la toţi tinerii care doresc autonomie universitară să li se alăture. Ei spun că s-au săturat să nu fie luaţi în seamă şi că vor continua protestele în ţară.
Sâmbătă sunt anunţate acţiuni similare de protest ale tinerilor conservatori la Constanţa, Craiova, Deva, Braşov, Iaşi.
"Protestul de azi are scopul să susţinem Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş împotriva abuzurilor puterii, a încălcării cu bună ştiinţă a principiilor Constituţiei", a declarat preşedintele organizaţiei de tineret a PC sector 3, Valentin Voicu. AGERPRES/(AS - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: 200 de elevi de clasele a X-a şi a XI-a, studenţi la Medicină şi Farmacie pentru o săptămână Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat că, începând de luni, timp de şapte zile, 200 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a vor deveni studenţi în cadrul proiectului naţional "Şcoala de vară pentru elevi".
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Caravana UMF Târgu Mureş va vizita 110 de licee din ţară pentru promovarea ofertei educaţionale Cinci echipe formate din cadre universitare şi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş vor demara, începând de joi, proiectul Caravana UMF, cea mai amplă acţiune de popularizare a ofertei educaţionale în rândul elevilor din anii terminali din 110 licee din ţară, în cadrul proiectului...
Studenţii protestează împotriva separării facultăţilor din UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş au început de luni şi vor continua până pe 14 martie o serie de proteste faţă de tendinţa de separare a facultăţilor universităţii şi mai ales împotriva implicării politicului în problemele învăţământului superior...
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).