Cele mai citite
 


Băsescu, despre UMF Târgu Mureş: Nu cunosc subiectul, nu este treaba mea să rezolv problemele în coaliţie
luni, 12 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu cunoaşte subiectul legat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, care a creat divergenţe între PDL şi UDMR, şi spune că nu este treaba sa să rezolve problemele din interiorul coaliţiei de guvernământ.
"Nu cunosc deloc subiectul. Nu a ajuns la mine acest subiect la o eventuală mediere şi nici nu cred că este treaba mea să rezolv problemele în interiorul coaliţiei. Mă interesează stabilitatea Guvernului, dacă se ajunge la discuţii care pun sub semnul întrebării stabilitatea Guvernului sigur că va trebui să mă implic constituţional", a spus Băsescu duminică, la Pro Tv, întrebat cu privire la diferendul dintre PDL şi UDMR legat de înfiinţarea unei secţii în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.
Coaliţia de guvernare urmează să reia luni în discuţie înfiinţarea unei linii în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, după ce democrat-liberalii au solicitat reprezentanţilor UDMR un răgaz pentru a discuta această chestiune în partid.
Vicepremierul Marko Bela susţinea la începutul săptămânii trecute că dacă nu se va găsi o soluţie cu privire la situaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş până săptămâna viitoare, personal, se gândeşte să renunţe la prezenţa sa în Guvern, punctând că se pune sub semnul întrebării şi prezenţa UDMR în coaliţie.
"Deocamdată nu avem niciun fel de rezultat (în discuţiile din coaliţie - n.r.). Toată lumea este de acord că situaţia poate fi deblocată numai prin hotărâre de guvern, dar nu am reuşit să cădem de acord cu conţinutul hotărârii de guvern. Colegii din PDL ne-au cerut un răgaz până luni, fiindcă trebuie să discute în partid, deci am convenit că luni reluăm discuţia, dar trebuie să vă spun că dacă săptămâna viitoare nu se găseşte o soluţie convenită de către toată coaliţia, eu, personal, nu pot să merg mai departe. Şi, bineînţeles că se pune sub semnul întrebării şi prezenţa UDMR în coaliţie", declara marţi, pentru AGERPRES, Marko Bela. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UDMR aşteaptă luni răspunsul PDL cu privire la UMF Târgu Mureş Coaliţia de guvernare urmează să reia luni în discuţie înfiinţarea unei secţii în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, după ce democrat-liberalii au solicitat reprezentanţilor UDMR un răgaz pentru a discuta această chestiune în partid.
Remus Lăpuşan (PSD): Disputa de la UMF Târgu Mureş nu este academică, ci s-a transformat în dispută politică Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, că disputa de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş nu este de natură academică, ci a devenit o dispută politică.
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
Guvernul va discuta marţi, în primă lectură, hotărârea referitoare la UMF Tg. Mureş Guvernul va discuta, în şedinţa de marţi, în primă lectură, hotărârea referitoare la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
Laszlo Borbely, despre protestul privind UMF Târgu Mureş: Mingea este la conducerea Universităţii Vicepreşedintele politic al UDMR, deputatul Laszlo Borbely, a afirmat sâmbătă că trăim într-o ţară democratică şi nu este nicio problemă că cineva protestează la congresul Uniunii pe tema înfiinţării unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...