Cele mai citite
 


MDRT ar putea organiza până la sfârşitul acestui an prima conferinţă internaţională de turism de sănătate
luni, 12 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului ar putea organiza, până la finele acestui an, posibil în septembrie-octombrie, prima conferinţă internaţională de turism de sănătate, a declarat, pentru AGERPRES, la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin - ITB, Emilian Imbri, consilier al ministrului Turismului.
Oficialul MDRT a participat, la ITB, la conferinţa ESPA (Asociaţia Europeană a Staţiunilor Balneare).
'La Berlin s-a desfăşurat conferinţa ESPA, unde s-a discutat posibilitatea uniformizării criteriilor şi standardelor pentru toate unităţile din Europa care vor să ofere servicii balneare. ESPA a prezentat circa 600 de criterii, privind cazarea, alimentaţia şi asistenţa medicală, împărţite pe trei zone: spa, wellness şi cură balneară. În România, încercăm o combinare cu spa şi wellness', a afirmat Imbri.
Acesta a menţionat că în Europa există 95 de structuri care au ştampila, acreditarea ESPA, pe baza acestor criterii şi reprezentanţii MDRT au discutat despre posibilitatea de a face astfel de acreditări şi în România, cu specialişti străini.
De asemenea, reprezentanţii ministerului au discutat şi cu cei ai Casei de Asigurări de Sănătate din Germania, care au spus că, pentru a deconta serviciile oferite turiştilor germani, trebuie parcurs un anumit drum, ce presupune staţiuni omologate, unităţi acreditate etc. După obţinerea acestora, pot fi încheiate contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate germană şi tour-operatorii să formeze pachete de servici pentru piaţa externă.
'Am discutat şi cu TUI Vital, partea de sănătatea a operatorului german de turism TUI, despre criteriile şi paşii ce trebuie făcuţi pentru a putea intra în cataloagele lor şi a promova ofertele României pe această parte de sănătate', a mai spus Emilian Imbri, adăugând că MDRT a primit invitaţia de a participa în aprilie la o consfătuire internaţională la Berlin pe turismul de sănătate, pentru a prezenta potenţialul României.
Consilierul ministrului Turismului a subliniat că au avut loc discuţii cu oficiali germani cărora li s-a solicitat şi urmează să fie primite informaţii în legătură cu legislaţia germană privind turismul balnear, pentru a putea armoniza legislaţia românească cu cea germană, 'deoarece au multe tipuri de staţiuni şi ar fi bine să le structurăm şi noi pe ale noastre după modelul lor', dar acest lucru va trebui discutat şi cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai altor ministere.
'Este păcat să nu încercăm să atragem turiştii străini. În România avem toată gama de resurse naturale strânse la un loc: ape termale, nămoluri, saline, mofete (gaze naturale cu potenţial terapeutic), climă. Acestea permit tratarea în România a celor 14 tipuri de afecţiuni stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Nu multe ţări au această posibilitate. Dorim ca, prin Institutul Naţional de Balneologie, să solicităm ca rezultatele analizelor pe resurse naturale să fie recunoscute internaţional', a explicat Imbri.
Potrivit acestuia, România va avea circa 20 de staţiuni balneare acreditate şi, de aceea, trebuie încheiate contracte cu casele de asigurări de sănătate ce decontează şi asigură o parte din cheltuieli. Acest lucru este 'uşor îngrădit' în prezent de legislaţia statelor europene. În 2013 se va liberaliza, însă, printr-o Directivă a Parlamentului European, care în decembrie 2013 va avea valoare de lege pentru toate statele europene, acordarea de asistenţă medicală transfrontalieră.
'Va trebui ca până atunci să ne armonizăm legislaţia. Va trebui să intrăm într-o asociaţie de specialitate europeană. Există ESPA, cu organisme în 23 de ţări europene. România este reprezentată de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România', a precizat Emilian Imbri.
România a participat, în perioada 7-11 martie, cu un stand amenajat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la a 46-a ediţie a Târgului Internaţional de Turism de la Berlin, care reuneşte tour-operatori, companii aeriene şi companii hoteliere din întreaga lume.
Un număr de 45 de operatori de turism şi-au autorităţi locale şi-au prezentat ofertele în standul României, amenajat pe o suprafaţă de 406 metri pătraţi.
ITB Berlin este cel mai mare târg de turism din lume, ce reuneşte anual peste 110.000 de vizitatori de specialitate, din care mai mult de 30% din străinătate.AGERPRES/(AS-Nicoleta Gherasi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai poate asigura asistenţa medicală decât pentru şapte zile Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" anunţă, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...