Cele mai citite
 


Traian Băsescu: Toată echipa din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese
luni, 12 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a reiterat că există anumite "interese exterioare" Ministerului Sănătăţii de a nu lansa în dezbatere publică pachetul minim de servicii medicale, punctând că întreaga echipă din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese.
"Este o ezitare continuă în Ministerul Sănătăţii şi, rog să fiu scuzat, nu acuz pe nimeni, dar de asta am ajuns să vorbesc şi în Parlament despre nevoia de a fi făcut pachetul minim de servicii. Pentru că părerea mea este că interesele exterioare Ministerului Sănătăţii fac ca acest pachet să nu fie făcut public", a declarat Băsescu, duminică, la Pro Tv.
El a precizat că atunci când vorbeşte despre interese exterioare se referă la producători de medicamente sau furnizori de echipamente pentru spitale care ar avea de pierdut prin faptul că pachetul minim reglează costurile pe o anume direcţie.
Cât priveşte relaţia cu subsecretarul de stat în MS Raed Arafat, Băsescu spune că nu mai are nimic de conciliat cu acesta.
"Toată echipa de la Ministerul Sănătăţii este o echipă ezitantă şi sub presiunea multor interese. De aceea a şi fost distrusă propunerea de dezbatere publică pe care Guvernul şi eu am făcut-o pe un proiect de lege care ar fi putut, în mod civilizat, să fie dezbătut, să spunem ce e bine, ce e rău, să îl îmbunătăţim, că a fost o lansare în dezbatere publică. Reacţia celor interesaţi să nu se întâmple nimic în sănătate a fost atât de puternică încât eu ce să mai spun?", a completat Băsescu.
El a spus că are câteva nume în cazul "băieţilor deştepţi" din sănătate, dar nu le va face publice acum şi că se va ajunge în instanţă, la fel ca în cazul celor din energie.
"La fel o să fie şi cu cei din sănătate, pentru că nu mai putem continua aşa. Aici este un furt pe care toată lumea îl ştie, bolnavii îl simt pe spinarea lor şi totuşi avem o campanie împotriva oricărei încercări de a moderniza acest sistem", a conchis preşedintele. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu referindu-se la Arafat: Dacă nu găseşte înţelegere la MS, ori pleacă ministrul ori secretarul de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Raed Arafat ar trebui să-şi înţeleagă misiunea de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, adăugând că ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a Sănătăţii, în primul rând, în interiorul MS, iar, dacă are un alt punct de vedere decât...
Raed Arafat nu confirmă şi nici nu infirmă demisia din funcţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, nu a dorit, marţi, nici să confirme şi nici să infirme demisia sa din funcţie.
Şeful statului către R. Arafat: Să se prezinte la ministrul Sănătăţii cu observaţii la legea sănătăţii, nu să creeze o psihoză publică Preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat luni seară subsecretarului de stat în MS, dr. Raed Arafat, să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Prof.dr. Vasile Astărăstoaie:Raed Arafat este un profesionist Dr. Raed Arafat este un profesionist, o persoană cu o mare capacitate iar demisia sa ar fi o pierdere, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr.Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.