Cele mai citite
 


'Boala vacii nebune': Un caz descoperit într-o fermă din Elveţia
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un caz de encefalopatie spongiformă bovină (ESB, cunoscută şi sub numele de boala vacii nebune) a fost diagnosticat la o fermă din Elveţia, în cantonul Berna, a informat luni într-un comunicat Biroul Veterinar Federal, relatează AFP.
Cazul a fost descoperit în cadrul unui program de monitorizare instituit de autorităţile suedeze.

Conform analizelor efectuate, nu este vorba despre un ESB clasic, ci de unul 'atipic', ceea ce înseamnă că boala nu a fost declanşată de făinurile animale.

Niciun caz de ESB nu a fost descoperit în perioada 2007-2011. În 2011, două cazuri au fost semnalate, şi a fost de fiecare dată vorba despre cazuri 'atipice'.

Potrivit Biroului Veterinar Federal 'în ciuda acestei situaţii favorabile, trebuie să se aştepte în continuare la descoperirea de cazuri izolate de boala vacii nebune' în Elveţia.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O femeie din Italia, în faza terminală a maladiei 'vacii nebune' O femeie de 42 din oraşul italian Livorno se află în comă la spitalul local, fiind în faza terminală a maladiei 'vacii nebune' sau sindromul Kreutzfeldt-Jakob, acesta fiind al doilea caz de acest gen înregistrat în Italia după anul 2002, informează miercuri ediţia online a cotidianului Corriere della...
Boala vacii nebune: Rusia ridică embargoul asupra cărnii britanice după 26 de ani Rusia a decis joi să ridice embargoul asupra importurilor de carne de vită şi de oaie provenind din Marea Britanie, impus acum 26 de ani din cauza epidemiei cauzate de 'boala vacii nebune', potrivit autorităţilor sanitare ruse, citate de France Presse.
Alertă sanitară în Canada: Două cazuri de meningită şi un caz de encefalopatie spongiformă bovină O campanie de vaccinare împotriva meningitei a fost lansată vineri la o universitate din Nova Scotia (estul Canadei), după două cazuri confirmate ale acestei boli, relatează AFP.
Boala vacii nebune face o victimă în Italia Sindromul Kreutzfeldt-Jakob, cunoscut sub numele popular de 'boala vacii nebune', a făcut o victimă în Italia - o femeie de 44 de ani, care a decedat la Livorno, în regiunea Toscana, anunţă joi agenţiile internaţionale de presă, între care şi Ansa, citând declaraţii ale unor oficiali din domeniul sănătăţii...
Timiş: Carnea de miel, tot mai puţin solicitată Solicitările timişenilor pentru carnea de miel scade de la an la an, cu toate acestea, în judeţ, crescătorii de oi şi capre estimează că vor fi sacrificaţi până la 40.000 de miei şi iezi pentru sărbătorile pascale, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Serviciului pentru Siguranţa Alimentelor din...
INTERVIU Streinu-Cercel: Un virus ca Ebola poate să ajungă în România în 12 ore; asta nu înseamnă însă că vom avea Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că România este cel puţin la fel de bine pregătită ca oricare alt stat occidental în ceea ce priveşte Ebola.