Cele mai citite
 


Bihor: Carantina a fost ridicată la Spitalul municipal din Oradea
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Carantina impusă joi, 8 martie, la Spitalul Municipal din Oradea s-a ridicat luni, potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, dar accesul în instituţie este totuşi limitat, fiind confirmate 23 de cazuri cu salmoneloză.
Managerul DSP Bihor a declarat, pentru AGERPRES, că ancheta epidemiologică continuă, fiind efectuată de o echipă de 10 specialişti, din care trei experţi clujeni, deoarece situaţia este complexă, sunt multe clădiri cu pacienţi, sute de persoane de investigat, pacienţi şi personal.
'Se analizează foi de observaţii, registre, trebuie făcute conexiuni, pentru a identifica tot traseul de unde a apărut focarul şi cum a ajuns la bolnavi', a precizat medicul.
De vineri seară, numărul cazurilor s-a oprit, nemaifiind înregistrate cazuri noi. La cele 23 de persoane bolnave, cu vârsta cuprinsă între şase săptămâni şi 80 de ani, s-au găsit 32 de tulpini de Salmonella.
'Nu sunt clare toate datele încă', a menţionat dr. Marius Pîrcioagă. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Anchetă epidemiologică la un spital orădean pentru salmoneloză Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor efectuează o anchetă epidemiologică la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" unde analizele de laborator, supervizate de DSP, au confirmat 19 cazuri de salmoneloză.
Bihor: Focar de trichineloză cu 12 internaţi, într-o localitate bihoreană Un număr de 12 pacienţi, din care doi copii, se află la Spitalul Municipal din Oradea, fiind descoperit un focar de trichineloză în localitatea lor natală, Husasău de Tinca, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul general al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă.
Bihor: Două cazuri noi de gripă A/H1N1 la Oradea Două cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, la sfârşitul săptămânii trecute, de Institutul Cantacuzino, ambele persoane - o elevă şi un şofer de TIR - fiind internate şi se află sub tratament la secţia de boli infecţioase din Oradea.
Gorj: Anchetă epidemiologică la patru şcoli după ce un profesor s-a îmbolnăvit de TBC Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj efectuează anchete epidemiologice la patru şcoli din judeţ după ce un profesor care a fost internat cu TBC a predat la cele patru unităţi, existând suspiciunea că boala s-ar fi transmis şi la elevi.
Bihor: Directorul DSP Bihor consideră binevenită modificarea şi dezbaterea legii sănătăţii Oradea, 13 ian /Agerpres/- Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pârcioagă a declarat vineri că este binevenită modificarea legii-cadru a reformei sistemul sanitar prin actualul cadru legislativ pus în dezbatere pentru că parteneriatul public-privat va rezolva problemele...
Bihor: Director DSP - Bolnavii de diabet au nevoie de o educaţie multidisciplinară Oradea, 7 apr/Agerpres/- Bolnavii de diabet zaharat au nevoie de o educaţie multidisciplinară pentru tratament şi managementul bolii, a declarat joi, într-un comunicat remis AGERPRES, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Daniela Rahotă.