Cele mai citite
 


Bolnavii de cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin centrul 'Oncosuport' din Capitală
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele diagnosticate cu cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin intermediul unui proiect pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială implementat de către Patronatul Medicinei Integrative. Sediul centrului "Oncosuport" se află în Bucureşti, în zona Băneasa, pe strada Dobrogeanu Gherea la nr.150.
"Organizăm întâlniri lunare cu medici de familie şi oncologi care au răgazul să răspundă la întrebări, pentru că având mai multe informaţii bolnavii vor avea un sentiment crescut de control asupra situaţiei", se arată într-un comunicat al Patronatului Medicinei Integrative (PMI) remis, luni, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, în România, educaţia emoţională e aproape absentă de câţiva zeci de ani, iar PMI îşi propune să umple acest gol prin servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie.
Consilierii îi pot ajuta totodată pe oamenii bolnavi de cancer să se informeze cu privire la drepturile lor - pensii, alocaţii, indemnizaţii şi alte ajutoare de care pot beneficia din partea statului.
"Asistentul nostru social explică fiecăruia drepturile pe care le are şi paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru obţinerea acestor drepturi. În plus, avem ONG-uri prietene ale proiectului al căror obiectiv este să sprijine persoane aflate în situaţii dificile de viaţă spre care îi putem îndruma în funcţie de nevoile lor", informează comunicatul.
La centrul de consiliere gratuită pot veni şi persoanele bolnave care vor să se integreze pe piaţa muncii.
Informaţii suplimentare despre centrul de consiliere gratuită se pot obţine şi direct la numărul de telefon 021.296.32.77, la adresa de mail ruxandra.iorga@patmedin.ro sau pe pagina de internet www.informatiicancer.ro. AGERPRES/(AS - Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolnavii de cancer pot beneficia de un tratament personalizat, graţie unui proiect finanţat cu bani europeni Bolnavii de cancer pot beneficia de acum de un tratament personalizat, graţie unui proiect implementat de către Institutul Naţional "Victor Babeş" cu sprijinul fondurilor europene, proiect derulat în cadrul unei campanii lansate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Consiliul Uniunii Europene...
Iaşi: Asistenţă gratuită pentru bolnavii de cancer, la Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est Bolnavii de cancer beneficiază începând de vineri de sprijin din partea specialiştilor din cadrul Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est.
Cluj: Centre cu finanţare europeană pentru consilierea bolnavilor de cancer Bolnavii de cancer vor putea să beneficieze de consiliere în vederea reintegrării sociale, în urma unui proiect finanţat cu fonduri europene.
“Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului”, un proiect derulat de Asociația M.A.M.E. în sprijinul femeilor din România Asociația M.A.M.E. lansează proiectul “Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului” cu scopul de a oferi gratuit femeilor diagnosticate cu cancer de sân din România suport, informare, consiliere medicală, consiliere psihologică şi consultanţă juridică.
Un nou serviciu de îngrijiri pentru bolnavii de cancer Un nou serviciu de îngrijiri numit ''proiect Dragoş'' se va dezvolta în două spitale mari din Bucureşti - Institutul de Oncologie şi Spitalul de Copii "Marie Curie" - pentru bolnavii de cancer.
Cluj: Centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer Un centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer, cele care au depăşit cu bine perioadele de tratament, precum şi pentru membrii familiilor lor a fost deschis recent la Cluj-Napoca de către Patronatul Medicinei Integrative, în cadrul unui proiect dedicat...