Cele mai citite
 


Circa 2.000 de pacienţi au primit diagnostic şi tratament în primul an de activitate al OncoFort
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 2.000 de pacienţi au fost diagnosticaţi şi au primit tratament oncologic în primul an de activitate al Centrului OncoFort.
Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, într-un an de zile, Centrul a acordat tratament radioterapeutic performant pentru 25% dintre pacienţii oncologici, rezultatele fiind foarte bune (aproape 90% au răspuns pozitiv), fapt dovedit în procesul de monitorizare a pacienţilor post-tratament la intervale de o lună, trei luni, şase luni şi un an.
OncoFort este primul centru privat în tratarea cancerului din România, ce urmează modelul austriac şi oferă servicii medicale de radioterapie performantă, chimioterapie şi consult internaţional de specialitate. Echipa medicală reuneşte specialişti din ţară şi străinătate, din domenii conexe: oncologie medicală, chimioterapie, radioterapie, imagistică medicală, fizică medicală de radioterapie.
Centrul oncologic este dotat cu un echipament de ultimă generaţie tehnologică, un accelerator liniar de tip Elekta ce implementează tehnica 3D conformaţional (3D-CRT) şi IMRT (Intensity Modulated Radiation Therapy). Aceste tehnologii au la bază conturarea şi delimitarea precisă a volumului tumoral şi direcţionarea fasciculelor de radiaţie exact pe forma tumorii, limitând afectarea ţesutului sănătos.
Între pacienţii cu indicaţie de radioterapie care s-au adresat Centrului OncoFort, un procent de 50,82% au fost în scop paliativ (de ameliorare şi prelungire a vieţii), 25% în scop adjuvant (după intervenţie chirugicală), 13,11% în scop curativ (vindecarea bolii) şi 11,07% în scop neoadjuvant (înainte de operaţie).
Localizările destinate tratamentului au fost dintre cele mai variate, totuşi s-a înregistrat o frecvenţă ridicată pentru: neoplasmele mamare, cele din sfera ORL, neoplasmele bronhopulmonare, rectale, tumori primare ale sistemului nervos central, neoplasmele de col uterin şi de prostată. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul Centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România Primul Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului din România - OncoFort - va fi lansat, în luna august, în România şi va reuni în premieră radioterapie, chimioterapie şi consult de specialitate internaţional,anunţă, printr-un comunicat remis marţi AGERPRES, Gral medical.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Gral Medical – va deschide in luna august 2010 primul Centru Privat de Excelenta in Tratarea Cancerului din Romania In luna august 2010 operatorul de servicii medicale Gral Medical anunta lansarea Centrului de Excelenta in Tratarea Cancerului – OncoFort, centru ce va asigura infrastructura Spitalului Privat.
Spitalul OncoFort, inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România O echipă de chirurgi condusă de prof. dr. Irinel Popescu a operat, în premieră pentru România, un pacient diagnosticat cu metastază hepatică voluminoasă cu punct de plecare colonic, în cadrul noului Spital OncoFort inaugurat de compania Gral Medical.
Centrul medical Anadolu din Istanbul a tratat în 2013 peste 2.000 de pacienţi români Istanbul, 3 apr - Trimisul special al AGERPRES, Florentina Ştefănescu, transmite: Centrul medical Anadolu din Istanbul a tratat anul trecut peste 2.000 de pacienţi români, 60% dintre aceştia pentru afecţiuni oncologice.
Medici renumiţi de la Spitalul AKH din Viena vor trata pacienţii Spitalului Oncofort Medici oncologi cu reputaţie care conduc divizia de oncologie a spitalului AKH din Viena, prof. dr. Christoph Zielinski şi prof. dr. Thomas Brodowicz , vor fi prezenţi două săptămâni în fiecare lună la Spitalul OncoFort pentru a veni în sprijinul pacienţilor din România cu servicii noi de diagnostic...