Cele mai citite
 


Cristian Adomniţei: USL depune moţiune de cenzură în cazul aprobării unei HG privind UMF Târgu Mureş
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Social Liberală solicită demiterea ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, pentru "ingerinţă politică" în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi anunţă că depune moţiune de cenzură dacă Executivul adoptă o hotărâre privind înfiinţarea unei linie în limba maghiară în cadrul acestei instituţii.
"Dacă mâine, acest Guvern Ungureanu şi al PDL va adopta vreo hotărâre de înfiinţare a acestei facultăţi, acesta este motivul principal pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură din partea USL şi va fi prima HG care va desfiinţată când USL va veni la guvernare", a declarat luni liberalul Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei.
Deputatul liberal a afirmat că, în cazul unei moţiuni de cenzură, parlamentarii USL vor participa la şedinţa în care se va dezbate şi vota un astfel de document.
Adomniţei a susţinut că USL solicită demiterea de urgenţă a ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, pentru "nepermisul şantaj şi ingerinţă politică la dorinţa unui partid politic - UDMR - în comunitatea academică de la UMF Târgu Mureş".
"Este nepermis - în niciun stat civilizat din această lume - un asemenea şantaj şi presiune cum am văzut făcute de ministrul Cătălin Baba asupra conducerii UMF din Târgu Mureş. Conform Legii educaţiei, decizia politică de a înfiinţa o facultate de medicină în cadrul UMF se poate realiza prin două căi: prin decizia Senatului UMF, a doua prin HG de către Guvernul Ungureanu. Având în vedere că prima cale - cea prin care Senatul să înfiinţeze o facultate - nu s-a realizat (...), a rămas doar calea Guvernului. Aici găsim şantajul UDMR care a ameninţat Guvernul Boc şi PDL cu ieşirea de la guvernare dacă aceştia nu realizează această HG", a mai spus deputatul PNL.
Cristian Adomniţei a susţinut că prin această decizie a Executivului s-ar putea ajunge la o "dezmembrare de facto a României".
El a menţionat că, săptămâna trecută, a avut, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, o întâlnire cu conducerea UMF Târgu Mureş şi a ligii studenţilor de la această universitate în incinta unui hotel tocmai pentru a nu fi acuzaţi de ingerinţe politice.
Pe de altă parte, Adomniţei a afirmat că parlamentarii Opoziţiei vor continua protestul în acelaşi mod în care el s-a desfăşurat până în prezent. AGERPRES/(AS - Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cristian Buican(PNL): Se impune o moţiune de cenzură în urma deciziei luată în cazul UMF Târgu Mureş Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, doreşte iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, în urma adoptării hotărârii de înfiinţare a unei facultăţi de medicină în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.
C.Antonescu despre UMF Târgu Mureş: Imediat ce vom veni la putere vom repara aceste lucruri Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă va fi emisă o Hotărâre de Guvern care să încalce autonomia universitară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Uniunea Social Liberală...
G.Frunda: Recomand Guvernului să nu modifice nimic şi să lase Justiţia să-şi facă treaba, în privinţa UMF Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, candidatul Uniunii la Primăria Târgu Mureş, a recomandat Guvernului, vineri, într-o conferinţă de presă, să nu modifice Hotărârea de Guvern referitoare la facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi să lasă Justiţia să îşi facă...
Prefectul din Cluj: O facultate în limba maghiară la Târgu Mureş ar fi o greşeală politică Situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) de la Târgu Mureş, unde UDMR doreşte înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară, este rezultatul unor neînţelegeri existente la nivelul personalului de specialitate al instituţiei de învăţământ, iar soluţionarea problemei prin deschiderea unei...
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...