Cele mai citite
 


Cseke Attila: Discuţia despre UMF este una despre respectarea sau nerespectarea legilor în vigoare
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul UDMR Cseke Attila a declarat luni că discuţiile privind înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş vizează de fapt ''respectarea sau nerespectarea legilor în vigoare''.
''Discuţia este una simplă - vrem să respectăm legile din România sau nu vrem. Dacă vrem să le respectăm, atunci acele departamente trebuie înfiinţate, dacă nu vrem să le respectăm, atunci ne putem purta aşa, dar nu numai în acest domeniu, dar şi în altele şi să nu ne mai întrebăm de ce suntem unde suntem. (...) Despre asta vorbim. Toate discuţiile anterioare, ulterioare, cu comentarii politice sunt strict comentarii politice'', a susţinut senatorul UDMR.
Potrivit lui Cseke Atilla, măsura înfiinţării de noi departamente a fost luată şi în cazul altor două universităţi multiculturale, fără să se fi întâmplat ''nimic catastrofal''.
''Avem o lege de care ştim de un an şi ceva, care prevede nişte reglementări. Ştim că Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş intră în acea categorie de universitate multiculturală. Acolo trebuie să fie departamente cu predare în limba maghiară. Mai sunt alte două Universităţi - Babeş-Bolyai din Cluj şi Universitatea de Artă din Târgu Mureş - unde s-au făcut aceste departamente. Nimeni nu a plecat nici cu clădirile, nici cu departamentele într-o altă ţară, nu s-a întâmplat nimic catastrofal. Nu înţeleg de ce aici nu se poate respecta legea'', a mai spus Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii. AGERPRES/ (A - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liderul UDMR crede că s-ar putea ajunge la "tensiuni şi conflicte" în chestiunea UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că blocarea înfiinţării unei facultăţi în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş ar putea genera unele "tensiuni şi conflicte" şi a acuzat justiţia că ia decizii...
Tiberiu Bokor (UDMR): Situaţia de la UMF Tg. Mureş, creată artificial Senatorul UDMR Tiberiu Bokor a declarat, marţi, că situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este din punct de vedere politic una creată artificial.
Dr. Benedek Istvan (UDMR): Cea mai mare problemă a Guvernului nu e sărăcia, ci UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Istvan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă a noului Guvern s-a dovedit a fi facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi nu sărăcia sau dificultăţile economice.
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
Ioan Oltean despre solicitarea UDMR privind secţia maghiară a UMF: N-am acceptat niciodată ultimatumuri Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, la Bistriţa, răspunzând unei întrebări legate de posibilitatea înfiinţării unei secţii în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, că partidul său nu a acceptat niciodată ultimatumuri din partea UDMR sau altor...
Solicitarea anulării Cartei UMF Târgu Mureş, respinsă de instanţă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, luni, că prin Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nr. 2350/23.04.2014, solicitarea anulării Cartei Universitare formulată de o serie de asociaţii civile precum şi de UDMR, PPMT şi PCM a fost respinsă, decizia având caracter definitiv...