Cele mai citite
 


Dolj: Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea şi-a donat indemnizaţia Asociaţiei Up-Down România
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PNL de Dolj Mario Ovidiu Oprea şi-a donat indemnizaţia de parlamentar pe luna februarie Asociaţiei Up-Down România creată de părinţi care au copii cu sindrom Down.
Senatorul Oprea a declarat, luni, pentru AGERPRES că donaţia pe care a făcut-o nu are implicaţii politice, nu susţine vreun interes şi nu condiţionează pe cineva, ci este un gest pe care l-a considerat necesar, nu de dragul unei competiţii între generozităţi.
''În virtutea respectului pe care îl datorăm celor de lângă noi şi în virtutea acelei solidarităţi care nu înseamnă doar o asociere în vremuri grele, am decis să-mi donez indemnizaţia Asociaţiei Up-Down România. Sunt convins că această contribuţie nu înseamnă totul în raport cu necesităţile acestor copii speciali. Dar este un gest care poate motiva. Si, sper, un exemplu pe care colegii şi prietenii mei îl pot urma. Aş dori să subliniez că donaţia pe care am făcut-o nu are implicaţii politice, nu susţine vreun interes şi nu condiţionează pe cineva. Este un gest pe l-am găsit necesar, nu de dragul unei competiţii între generozităţi. Este o alegere care cred că îmi justifică rostul uman, care întotdeauna va fi independent de o funcţie. Şi, cu siguranţă, mi-a adus satisfacţia de a mă număra printre cei care consideră că responsabilitatea şi implicarea sinceră sunt cele mai puternice arme atunci când vrem să schimbăm ceva în bine'', a declarat Oprea.
Acesta a mai afirmat că pe 20 martie se împlineşte un an de când a lansat apelul privind importanţa voluntariatului în societatea românească şi de când şi-a luat public angajamentul să contribuie la îmbunătăţirea legii care nu avantajează persoanele cu sindromul Down şi s-a aliat împotriva abandonării nou-născuţilor cu această maladie. AGERPRES/(AS-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Vocea tinerilor cu sindromul Down din 15 ţări membre UE, auzită la Parlamentul European Bruxelles, 20 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Ziua Internaţională a sindromului Down - 21 martie - a fost marcată joi la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, printr-un flash mob al mai multor tineri cu acest sindrom din 15 ţări membre ale Uniunii Europene, care...
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...
Dolj: Ford România a reamenajat locul de joaca din curtea Sectiei de Pediatrie a Spitalului "Filantropia" Craiova, 22 oct /Agerpres/ - Ford România a reamenajat, luni, locul de joacă pentru copii din curtea Secţiei de Pediatrie a Spitalului 'Filantropia' din Craiova, prin implicarea ca voluntari a aproximativ 90 angajaţi ai departamentului financiar al societăţii.
Dolj: Ford România a donat Spitalului 'Filantropia' primul vehicul Transit Connect Craiova, 17 dec /Agerpres/ - Ford România a donat, miercuri, Spitalului Municipal 'Filantropia' din Craiova primul vehicul Ford Transit Connect, fabricat la Craiova.
Pentru prima dată în acest an va fi marcată şi în România Ziua Internaţională a Sindromului Down Ziua Internaţională a Sindromului Down (21 martie), recunoscută oficial de Naţiunile Unite în 2011, va fi marcată pentru prima dată şi în România printr-o serie de evenimente organizate de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD).
Peste 160 de copii cu sindrom Down, iniţiaţi în activităţi sportive Peste 160 de copii cu sindrom Down, cu vârste cuprinse între 2 şi 8 ani, au fost iniţiaţi în activităţi sportive prin proiectul "Dezvoltarea de abilităţi motorii la persoane cu Sindrom Down - etapă esenţială spre o viaţă independentă", care s-a încheiat marţi.