Cele mai citite
 


E.Frâncu (PNL): Râmnicu Vâlcea, alături de staţiunile balneo, ar putea deveni un centru medical de renume
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipiul Râmnicu Vâlcea ar putea rivaliza din punct de vedere medical cu Cluj-Napoca sau Târgu Mureş dacă s-ar putea atrage fonduri europene pentru dotarea clinicilor şi spitalelor existente, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, senatorul liberal Emilian Frâncu.
"Eu îi recomand domnului ministru Leonard Orban şi am s-o fac chiar persoanal, să negocieze extrem de aplicat fondurile care se vor aloca României, începând cu anul 2013. Aceste fonduri dacă am şti să le îndreptăm spre sănătate, mai ales aici la Vâlcea, am avea de departe un centru medical şi de recuperare care ar putea rivaliza cu Târgu Mureş sau Cluj-Napoca. Mă refer aici la faptul că Râmnicu Vâlcea este centrul unui cerc de staţiuni balneologice cunoscute pentru tratamente şi terapiile de recuperare în boli de inimă, rinichi, astm, bilă etc", a declarat Frâncu.
În acest sens, parlamentarul liberal precizează importanţa dezvoltării unor secţii cu aparatură modernă în cadrul unităţilor sanitare din oraş şi judeţ.
"Am putea avea o secţie de arşi, dotări în segmentul cardiologie, urologie, oncologie. Salut aici proiectul de 17 milioane de euro, investiţie în Spitalul Judeţean Vâlcea, modernizarea spitalului Horezu. Dar, pe fonduri europene, aceste unităţi publice cât şi clinicile private pot dezvolta mai multe posibilităţi medicale. Ar putea angaja un număr şi mai mare de medici. Şi astfel Râmnicu Vâlcea împreună cu Olăneştiul, Călimăneşti, Govora şi Ocnele Mari ar putea deveni un centru medical de renume specializat în tratamente şi recuperare", a spus senatorul liberal. AGERPRES/(AS, Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
Mureş: Medicamente de ultimă generaţie, produse în noul Centru de Dezvoltare al Gedeon Richter România Compania Gedeon Richter România a construit la Târgu Mureş, printr-o investiţie de peste 12 milioane de lei, cofinanţată din fonduri europene, un centru de dezvoltare unde produce, deocamdată la scară mică, o serie de medicamente de ultimă generaţie.
Municipiul Târgu Mureş nu va renunţa la ideea de a avea un spital teritorial, susţine Dorin Florea Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu renunţă la ideea de a avea un spital teritorial, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a indicat trei unităţi sanitare regionale care ar putea fi construite din fonduri europene în alte trei...
Primul Centru Medical de Recuperare Sportivă din ţară, la Târgu Mureş Primul Centru Medical de Recuperare Sportivă din România a fost inaugurat, miercuri, de centrul Nova Vita San din Târgu Mureş.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.