Cele mai citite
 


Federaţia Solidaritatea Sanitară solicită readucerea salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de iunie 2010
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) a solicitat luni Guvernului, printr-un comunicat, readucerea salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de 1 iunie 2010, această măsură reprezentând 'un gest de dreptate socială ce trebuie înfăptuită'.
'Solicităm Executivului să remedieze greşeala imensă pe care a făcut-o Guvernul anterior şi să reaşeze salariaţii bugetari în ierarhia salarială conform pregătirii şi muncii depuse, limitând astfel impactul atâtor măsuri nechibzuite. În ceea ce priveşte salariaţii din sistemul sanitar, revenirea salariilor la nivelul din prima parte a anului 2010 este doar unul dintre numeroşii paşi ce trebuie făcuţi pentru a aşeza personalul din domeniu în locul pe care-l ocupă în ierarhia socială din punct de vedere salarial', a declarat Viorel Rotilă, preşedintele FSSR.
Acesta a precizat că decizia de creştere a salariilor bugetarilor vor avea un impact pozitiv inclusiv asupra bugetelor de asigurări sociale şi de asigurări de sănătate, efectele fiind astfel benefice pentru toţi românii.
'Estimăm, totodată, că impactul reducerii contribuţiei la bugetul asigurărilor sociale asupra salariaţilor din sectorul privat ar fi nesemnificativ şi incomparabil mai mic decât cel rezultat în urma creşterii puterii de cumpărare a bugetarilor', a mai spus preşedintele FSSR.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România respinge formele de contractare civilă în sistemul sanitar public Federaţia Solidaritatea sanitară din România susţine munca salariată în sistemul sanitar public şi respinge formele de contractare civila ce încalcă prevederile legale şi interesele publice, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară: Procesul de reformă a sănătăţii trebuie să continue Procesul de reformă a sănătăţii trebuie să continue, accentul urmând să fie pus pe creşterea resurselor financiare alocate acestui sector de activitate, în scopul creării unui model de asigurări de sănătate centrat pe sistemul public, a anunţat Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR), prin-un...
'Solidaritatea Sanitară' solicită creşteri salariale reale pentru toţi angajaţii din Sănătate Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România consideră că propunerile de modificări legislative prezentate public de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, nu reprezintă soluţii de creştere a salariilor angajaţilor din sectorul public de Sănătate şi antrenează, totodată, o serie de efecte negative...