Cele mai citite
 


Brăila: Copii internaţi în urma unei intoxicaţii cu ierbicid
sâmbătă, 3 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Un număr de 35 de copii dintr-o şcoală din comuna brăileană Cireşu au fost internaţi vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu intoxicaţie, provocată cel mai probabil de la un ierbicid.

Copiii, cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani, au manifestat cefalee, ameţeli, vărsături şi lipotimie, imediat după finalizarea orei de educaţie fizică, motiv pentru care conducerea şcolii a solicitat ajutor medical.
Potrivit specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică Brăila problemele de sănătate ale copiilor ar putea fi cauzate de un ierbicid, având în vedere că în vecinătatea şcolii se află un centru de ierbicidare, iar din declaraţiile unor părinţi a reieşit faptul că joi a avut loc o acţiune de ierbicidare.
S-au recoltat probe de sânge pentru examenul toxicologic, iar pentru a preveni repetarea unei astfel de situaţii, autorităţile locale sanitare şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă se află la faţa locului pentru a demara procedurile de identificare a firmei şi a substanţei folosite.
Evenimentul a fost raportat Centrului Naţional de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile, iar în acest caz a fost începută o anchetă, pentru a se afla cu exactitate cauzele producerii incidentului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Necesitatea hidratării în prevenţia primară şi secundară a bolilor cardio şi cerebro-vasculare Hidratarea este esenţială, în general, dar cu atât mai mult în lunile de vară, când traversăm zile caniculare.
Durerea de cap si migrena Nu se poate aprecia cate persoane din intreaga lume sufera cu regularitate dureri de cap. Dar statisticile medicale arata ca aproape 90 la suta dintre durerile de cap sunt clasificate drept o contractie musculara sau, cum se spune de obicei, „dureri de cap din cauza incordarii".
Durerile de cap: tipuri, cauze, consecinte Cefaleea sau durerea de cap este unul dintre cele mai frecvente simptome din patologia umana. Initial este considerata ca un fapt aproape banal, apanaj al vietii stresante si suprasolicitante pe care o traim. Bolnavii se autotrateaza, la sfatul prietenilor, colegilor sau la recomandarile foarte insistente...
Tabagismul Este o intoxicatie acuta cu nicotina datorata excesului de fumat . Tigara exercita o actiune nociva asupra organismului prin : CO, cresoli, piridine, nicotine. Intoxicatia afecteaza in primul rand celulele nervoase din creier apoi laringele, respiratia, digestia ( dispepsii , diaree , constipatie...
Giurgiu: SMURD, solicitat în mai multe situaţii de urgenţă Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Giurgiu a intervenit în 18 situaţii de urgenţă pe raza judeţului, în perioada sărbătorilor de Crăciun, cele mai multe cazuri fiind de persoane care acuzau greţuri, vărsături şi cefalee.
Constanţa: Numărul copiilor spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară a crescut Numărul copiilor internaţi cu toxiinfecţie alimentară la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din grupul de 50 de dansatori sportivi aflaţi la Eforie Nord, a crescut, miercuri, la 19, dintre care 15 fete şi patru băieţi.