Cele mai citite
 


Fost şef al Centrului Medical Judeţean Călăraşi al MAI, trimis în judecată pentru corupţie
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a comisarului-şef de poliţie Traian-Ovidiu-Cristinel Ciulacu, fost şef al Centrului Medical Judeţean Călăraşi din cadrul MAI, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată (câte 25 de acte materiale).
Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie-decembrie 2009, Traian-Ovidiu-Cristinel Ciulacu, în calitatea sa de şef al Centrului Medical Judeţean Călăraşi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi de medic de familie, a întocmit în fals 25 de reţete cu regim special pe numele unor persoane, ofiţeri şi agenţi de poliţie, care erau înscrise pe lista sa de pacienţi, informează un comunicat al DNA remis luni AGERPRES.
"În condiţiile în care persoanele respective nu solicitaseră îngrijiri medicale, nu fuseseră consultate şi nici nu au beneficiat de medicamentele gratuite prescrise, inculpatul a valorificat aceste reţete la o singură farmacie din municipiul Călăraşi. Probele administrate au relevat că niciuna dintre persoanele în numele cărora au fost eliberate reţetele nu a solicitat şi nu a beneficiat de medicamentele prescrise, care au intrat în posesia inculpatului", se arată în comunicat.
Casa de Asigurări de Sănătate OPSNAJ şi Centrul Medical Judeţean Călăraşi s-au constituit parte civilă în dosar pentru suma totală de 5.597 lei.
În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unei sume de bani aparţinând inculpatului.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Călăraşi. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DNA: Fostul şef al CMJ Călăraşi, deferit justiţiei pentru că a întocmit în fals 200 de reţete medicale Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Traian Ovidiu Cristinel Ciulacu, medic şef al Centrului Medical Judeţean (CMJ) Călăraşi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor - ofiţer de poliţie cu gradul de comisar şef - la data comiterii faptelor...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
UPDATE/Medicul Şerban Brădişteanu, trimis în judecată pentru că a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului lui Năstase Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Şerban Brădişteanu, medic şef secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului.
Avocat din Brăila, fost consilier juridic la CAS, deferit justiţiei de DNA Bucureşti, 2 mar /Agerpres / - Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Carmen Cornelia Burghilă, avocat în cadrul Baroului Brăila şi fost consilier juridic la Casa de Asigurări de Sănătate Brăila, pentru trafic de influenţă...
Sentinţa în dosarul de corupţie al medicului Şerban Brădişteanu, amânată pentru 7 ianuarie Tribunalul Bucureşti a amânat luni, pentru 7 ianuarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită, în legătură achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare.
PÎCCJ:2,3 milioane lei, prejudiciul creat de trei cadre medicale prin eliberarea de reţete gratuite fictive Cadrele medicale Tiberius Viorel Mogoş, Georgeta Doina Oprea, Carmen Dondoi, implicate în eliberarea de reţete gratuite falsificate, au fost trimise în judecată, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică stabilind un prejudiciu total de 2.341.794 lei.