Cele mai citite
 


Fundaţia Estuar susţine Săptămâna de Conştientizare a Creierului
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
COMUNICAT DE PRESA
Fundaţia Estuar susţine Săptămâna de Conştientizare a Creierului

12 Martie 2012, Bucuresti
Fundaţia Estuar susţine în perioada 12 - 18 martie Săptămâna de Conştientizare a Creierului, Brain Awareness Week (BAW). Pe durata evenimentului vor avea loc numeroase activităţi de informare şi promovare în centrele sociale ale Fundaţiei Estuar din Bucureşti, Ploieşti, Giurgiu şi Cluj, precum şi în cadrul Filialei Botoşani.
Brain Awareness Week (BAW) este o campanie globală pentru a creşte gradul de conştientizare publică despre progresul şi beneficiile privind cercetare creierului.
În fiecare martie, BAW uneşte eforturile depuse de organizaţiile partenere din întreaga lume într-o celebrare a creierului pentru oameni de toate vârstele. Anul acesta evenimentul are loc între 12 şi 18 martie.
În Romania, BAW este promovată de către Fundaţia Estuar, prin cele 5 centre ale sale din Bucureşti, Ploieşti, Giurgiu şi Cluj şi în Filiala Botoşani.
Timp de o săptămâna, în cele cinci oraşe în care este prezentă Fundaţia Estuar, vor avea loc campanii stradale de informare asupra problemelor de sănătate mintala, workshopuri despre activitatea creierului şi emoţiile, bolile psihice şi disfuncţionalităţi ale creierului, zilele porţilor deschise în centrele sociale, antrenamente cognitive şi exerciţii pentru creier, ateliere recreative şi proiecţii de filme documentar. Pentru mai multe detalii despre evenimente, va rugăm să accesaţi agenda Brain Awareness Week (BAW).
Evenimentele din cadrul Brain Awareness Week (BAW) sunt organizate în cadrul proiectului 'Care este contribuţia ta la sănătatea mintală a semenului tău', derulat de Fundaţia Estuar şi susţinut de Raiffeisen Bank şi The Dana Foundation.
Despre Fundaţia Estuar
Fundaţia Estuar a fost fondată în septembrie 1993 pentru a oferi opţiuni şi alternative sociale adulţilor cu probleme de sănătate mintală, în vederea reintegrării lor în comunitatea românească.
Fundaţia Estuar oferă în cadrul celor patru centre sociale din Bucureşti, Cluj, Ploieşti şi Giurgiu şi a celor două din Filiale din Constanţa şi Botoşani servicii de consiliere şi informare, servicii de recuperare, reabilitare şi reinserţie socială, servicii locative şi consiliere la domiciliu.
Despre problemele de sănătate mintală
Sănătatea mintală este acel echilibru emoţional, care te ajută să treci peste problemele care pot apărea în viaţa ta, este capacitatea de a construi relaţii de afecţiune cu ceilalţi şi puterea de a cere ajutorul atunci când ai nevoie.
Datele oficiale arată că unul din trei oameni pot trăi tulburări mintale pe parcursul vieţii. Boala psihică se situează la nivelul bolilor cardiovasculare şi are o incidenţa de trei ori mai mare decât cancerul. Mulţi dintre cei ale căror probleme sunt identificate primesc tratament de la medicul generalist; doar patru din zece persoane diagnosticate primesc tratament psihiatric.
Dintre cei diagnosticaţi cu probleme de sănătate mintală, 99 % continuă să trăiască în comunitate, restul necesitând internarea într-un spital. Cele mai frecvente probleme de sănătate mintală sunt depresia şi anxietatea.
Pentru mai multe informatii, vă rugăm sa contactaţi Fundaţia Estuar la numarul de telefon 0758.119.326 sau la email aurelia.grigore@estuar.org, persoana de contact Aurelia Grigore, Expert PR&Marketing.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de prevenţie a cancerului mamar, desfăşurată în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti şi Craiova O campanie de prevenţie a cancerului mamar se desfăşoară în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti şi Craiova, putând fi efectuate, până pe 31 decembrie, ecografii mamare la preţuri reduse.
Aproximativ 80 de persoane au participat la Flash Mob-ul Sănătăţii Mintale la Bucureşti Aproximativ 80 de beneficiari ai serviciilor de sănătate mintală şi profesionişti din acest domeniu au participat joi în Piaţa Universităţii la Flash Mob-ul Sănătăţii Mintale organizat de Fundaţia "Estuar".
Fumatul si poluarea – factori de risc pentru cancerul pulmonar Campanie de informare cu privire la cea mai agresiva forma de cancer – cancerul pulmonar Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Română de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare si educare...
Giurgiu: Anchetă la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică, după moartea a două persoane Doi persoane internate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, au murit într-un accident de circulaţie, care a avut loc pe autostrada Bucureşti - Piteşti, după ce au părăsit centrul fără ca personalul de serviciu să observe lipsa lor.
Roche Romania deruleaza a sasea editie a campaniei „Scrisoare catre Mos Craciun” In luna decembrie a fiecarui an, Roche Romania desfasoara campania de donatii „Scrisoare catre Mos Craciun”. Proiectul, initiat in 2005 si aflat deja la a sasea editie, cuprinde anul acesta donatii catre 32 de sectii si centre de oncopediatrie si boli infectioase din intreaga tara.
Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie, în parteneriat cu Rotary 2241, derulează, în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, pentru al treilea an consecutiv, în 30 de oraşe, campania "Promenada Inimilor", cu scopul promovării activităţii fizice ca parte...