Cele mai citite
 


Harghita: Vizitele la Spitalul Judeţean vor fi sistate, din cauza creşterii numărului de viroze
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vizitele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi sistate, începând de marţi, pe o perioadă nedeterminată, din cauza creşterii numărului de viroze la pacienţii internaţi.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat pentru AGERPRES că medicii de secţie au semnalat, în ultimele zile, că tot mai mulţi pacienţi internaţi au contactat infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, care au fost aduse de aparţinătorii veniţi în vizită. Din acest motiv s-a luat decizia să fie interzisă vizitarea bolnavilor, până când va trece valul de viroze.
Dr. Demeter a explicat că, pentru cei mai mulţi dintre pacienţii internaţi, contactarea unei infecţii respiratorii le poate pune viaţa în pericol. Cei mai expuşi sunt bolnavii internaţi în secţiile chirurgicale, dar şi la neurologie, ginecologie sau pediatrie.
În plus, spune managerul spitalului, un pacient care este vindecat de boala pentru care a fost internat trebuie să mai stea în spital 3-4 zile pentru a fi tratat şi de viroză, ceea ce înseamnă cheltuieli în plus.
Vizitarea pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a mai fost sistată în urmă cu trei ani, când s-a înregistrat o situaţie similară.
Ultimele raportări ale medicilor de familie din Harghita, pentru săptămâna 28 februarie-7 martie, arată o scădere uşoară a numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dar este posibil ca în această săptămână numărul cazurilor să crească. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Număr crescut de viroze şi pneumonii; unele secţii ale Spitalului Judeţean sunt supraaglomerate Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere în Harghita faţă de săptămâna precedentă, unele secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă fiind supraaglomerate.
Harghita: Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este în scădere Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este în scădere, după ce tineri specialişti au reînceput să se îndrepte către această unitate sanitară.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Harghita: Restricţia la vizitarea bolnavilor de la Spitalul din Miercurea Ciuc, ridicată Restricţia privind vizitarea bolnavilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost ridicată sâmbătă, după ce s-a înregistrat o scădere a numărului de pacienţi bolnavi de viroze.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat ca Centru de recoltare de organe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat de Ministerul Sănătăţi ca Centru de recoltare de organe, această activitatea urmând să înceapă în curând.
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie, iar pacienţii din Harghita nu vor mai fi nevoiţi să meargă să se trateze în judeţele învecinate.