Cele mai citite
 


MECTS solicită UMF Târgu Mureş rezolvarea problemelor privind Carta universitară
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (mects) solicită Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş (CENTRU) rezolvarea problemelor privind Carta universitară şi trimiterea acesteia către minister, în caz contrar instituţia de învăţământ superior riscând tăierea finanţării, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MECTS, Tudorel Urian.
Potrivit acestuia, nerespectarea de către UMF Târgu Mureş a solicitării MECTS ar intra sub incidenţa articolului 125 din Legea Educaţiei Naţionale care prevede că în şase luni de la data sesizării iniţiale MECTS ar putea revoca rectorul, ar putea elimina temporar sau definitiv accesul la finanţările cu surse publice la propunerea Consiliului de etică şi management universitar.
Cea mai gravă măsură care s-ar putea lua, după cum prevede acelaşi articol din Legea Educaţiei Naţionale, ar fi aceea ca MECTS să propună Guvernului iniţierea unui proiect de lege de reorganizare sau desfiinţare a instituţiei de învăţământ superior în cauză.
Rectorul UMF Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, susţine că MECTS ameninţă instituţia cu tăierea finanţării dacă nu înfiinţează linia maghiară.
Rectorul a declarat presei că a fost sunat, vineri seară, de ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, care i-a cerut să rezolve problema înfiinţării liniei maghiare, altfel universitatea va rămâne fără finanţare de la bugetul de stat.
Constantin Copotoiu a declarat presei, luni, că dacă Guvernul va emite o hotărâre referitoare la această universitate, în funcţie de prevederile acesteia, documentul ar putea fi atacat în instanţă.
''Să vedem cum o vor da. Se poate ataca în instanţă, dacă nu se respectă legea. O facultate maghiară trebuie autorizată de ARACIS, altfel n-are nicio valoare. Dar cred că nu se va da o Hotărâre de Guvern, aşa s-a zis şi săptămâna trecută. E o responsabilitate mare a Guvernului. În lege spune clar, fiecare program de studiu trebuie acreditat de ARACIS'', a spus rectorul UMF. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Finanţare nerambusrabilă pentru două proiecte de cercetare de peste 3,7 milioane de euro, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a câştigat finanţări nerambursabile pentru două noi proiecte de cercetare în cadrul axei de finanţare pentru atragerea de personal cu competenţe avansate din străinătate, în valoare totală de peste 3,7 milioane de euro.
Rectorul UMF Târgu Mureş susţine că MECTS ameninţă instituţia cu tăierea finanţării Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, susţine că Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) ameninţă instituţia cu tăierea finanţării dacă nu înfiinţează linia maghiară, atât în scris, cât şi verbal.
UMF Târgu Mureş inaugurează în decembrie primul centru avansat de cercetări medicale şi farmaceutice din România Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar 2015-2016, că la sfârşitul acestui an va fi inaugurat Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, realizat în urma accesării unor...