Cele mai citite
 


Mureş: Peste 400 de studenţi medicinişti au protestat la Târgu Mureş împotriva separării UMF
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 400 de studenţi au protestat, luni, în Piaţa Teatrului din Târgu Mureş, împotriva separării Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi împotriva implicării politicului în autonomia universitară.
''Noi astăzi ne-am adunat din nou, este a treia acţiune de protest masivă prin care ne exprimăm împotriva nedreptăţilor care se fac împotriva autonomiei universitare a UMF Târgu Mureş. Vrem să ni se aprobe Carta UMF Târgu Mureş, deoarece ea nu conţine nimic ilegal şi a fost blocată de-a lungul timpului din considerente politice, după cum se vede şi în presa de astăzi de către anumite persoane din conducerea ţării', a declarat presei Dan Zolog, preşedintele Ligii Studenţilor Târgu Mureş.
Acesta a arătat că în continuare studenţii vor protesta pentru aceste drepturi şi că LSTM a primit scrisori de susţinere de la celelalte organizaţii studenţeşti din ţară, care condamnă ceea ce se întâmplă la UMF Târgu Mureş.
Protestatarii au scandat 'Vrem autonomie universitară', 'Nu ne separaţi', 'Baba, Baba, nu strica treaba', 'Unitate', 'Nu vrem implicarea politicului în autonomia universitară', 'Nu vrem separare etnică', 'Vrem să învăţăm, nu să protestăm', 'Oferim şi cerem respect' şi altele.
După protestul din Piaţa Teatrului, studenţii au pornit într-un marş către UMF Târgu Mureş. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
FOTO PE FLUX
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii protestează împotriva separării facultăţilor din UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş au început de luni şi vor continua până pe 14 martie o serie de proteste faţă de tendinţa de separare a facultăţilor universităţii şi mai ales împotriva implicării politicului în problemele învăţământului superior...
Protest împotriva separării pe criterii etnice, la UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş au protestat, marţi, timp de o oră, împotriva separării pe criterii etnice a instituţiei de învăţământ.
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
Caravana UMF Târgu Mureş va vizita 110 de licee din ţară pentru promovarea ofertei educaţionale Cinci echipe formate din cadre universitare şi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş vor demara, începând de joi, proiectul Caravana UMF, cea mai amplă acţiune de popularizare a ofertei educaţionale în rândul elevilor din anii terminali din 110 licee din ţară, în cadrul proiectului...
UMF Târgu Mureş deţine un sistem unic în ţară de înscriere a studenţilor, inclusiv a celor de peste hotare Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că UMF deţine un sistem online de înscriere a studenţilor unic în ţară, ceea ce face ca influenţa umană asupra dosarelor candidaţilor în faza administrativă să fie imposibilă...
UMF Târgu Mureş îşi adaptează curricula la standardele actuale ale învăţământului medical Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a adoptat, la ultima şedinţă, începerea procesului de reformă curriculară, care se va implementa progresiv până la finalul anului universitar 2018/2019, în sensul adaptării la cerinţele actuale ale învăţământului medical.