Cele mai citite
 


Olanda: Chiar şi tinerii beţi trebuie să beneficieze de tratament gratuit (ministrul olandez al sănătăţii)
luni, 12 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Haga, 12 mar /Agerpres/- Ministrul olandez al sănătăţii, Edith Schippers, a respins solicitarea venită din partea şefului unui spital de a-i obliga pe tinerii în stare de ebrietate să-şi plătească spitalizarea, relatează luni site-ul olandez DutchNews.nl.
Directorul unui spital din localitatea Twente a cerut săptămâna trecută ca tinerii care ajung la spital inconştienţi după ce au consumat băuturi alcoolice să achite cheltuielile cu îngrijirile medicale, ceea ce, în opinia sa, ar conduce la economii anuale de circa 10 milioane de euro pentru sistemul de sănătate olandez.

Răspunsul ministrului sănătăţii a fost că toată lumea trebuie să beneficieze de asigurarea pentru asistenţa medicală de urgenţă. 'Cine are nevoie de asistenţa medicală inclusă în pachetul de bază al asigurării va beneficia de aceasta, este dreptul fiecăruia', a afirmat doamna Schippers.

Ministrul olandez a argumentat că ar fi greşit să se facă o selecţie în rândul celor care pot să beneficieze de tratament gratuit. 'Ne putem gândi la riscurile uşor identificabile precum fumatul, alcoolul sau drogurile, dar ce să facem cu cei care au făcut un accident după ce au condus cu 180 de km/h într-o zonă cu limită de viteză de 80 de km/h sau cu cei care au contactat virusul HIV', s-a întrebat oficialul olandez. În plus, ministrul a explicat că nu se poate verifica ceea ce fac oamenii, pentru că 'un fumător poate să afirme că nu fumează, iar problemele pulmonare pot avea şi alte cauze'.AGERPRES/(Sorin Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.