Cele mai citite
 


Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat, luni, pentru AGERPRES că medicului Fulga îi va fi desfăcut disciplinar contractul de muncă începând chiar de luni, în scurt timp după ce Comitetul director al unităţii spitaliceşti a hotărât această sancţiune. Motivele desfacerii contractului de muncă al medicului de la UPU sunt, potrivit lui Andrei Iordache, abaterile disciplinare şi nerespectarea fişei postului, aspecte care au determinat decesul unui pacient, conform unui raport întocmit de Comisia de disciplină a spitalului.
În noaptea de 11 februarie, un bărbat de 65 de ani, din comuna Găneasa, a murit la Spitalul de Urgenţă Slatina, Secţia Psihiatrie, ca urmare a unei insuficienţe cardio-respiratorii acute. Cazul este cercetat şi de procurorii slătineni.
Medicul Cornel Fulga a fost suspendat din funcţie la câteva zile după decesul pacientului, deoarece conducerea spitalului a decis că medicul, care era de gardă la Unitatea de Primire Urgenţe atunci când a fost adus pacientul, nu l-a consultat şi la trimis la Psihiatrie fără a i se face investigaţiile necesare. Medicul Fulga a mai fost concediat şi cercetat şi în 2009, tot în urma decesului unui pacient care nu a primit îngrijiri medicale. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Olt: Tomograf nou şi modernizări la UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Un computer tomograf nou a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), care a fost anul acesta extinsă, modernizată, recompartimentată şi dotată cu echipamente medicale, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Andrei Iordache.
Olt: Medicul Cornel Fulga, acuzat că a lăsat să moară un pacient fără să îl consulte, se întoarce la Spitalul Slatina Medicul Cornel Fulga, cel care în urmă cu doi ani a fost concediat de Spitalul Judeţean de Urgenţă ( SJU) Slatina pentru că un pacient de 63 de ani a murit pe holurile instituţiei fiind plimbat timp de patru ore între mai multe secţii ale unităţii medicale, s-a întors la Unitatea de Primiri Urgenţe din...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: A început cercetarea penală în cazul pacientului care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Poliţia Slatina şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina au început o anchetă penală pentru a stabili dacă medicul Cornel Fulga se face vinovat de infracţiunea de ucidere din culpă în cazul pacientului care a murit duminică noapte, la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Olt: Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru modernizarea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat joi documentaţia pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.