Cele mai citite
 


Rusia: 62.000 de persoane s-au infectat cu HIV în 2011
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Numărul persoanelor seropozitive în Rusia a crescut cu 5% în 2011, faţă de anul precedent, înregistrându-se 62.000 de cazuri suplimentare, a declarat luni medicul sanitar şef rus, Ghennadi Onişcenko, potrivit Interfax şi Ria Novosti.

"În 2011, 62.000 de noi contaminări cu HIV au fost înregistrate în Rusia. Rata mortalităţii a fost fixată la 43,4 cazuri la 100.000 de persoane. Aceasta reprezintă o creştere cu 5% faţă de 2010", a afirmat şeful Rospotrebnadzor, Ghennadi Onişcenko.
El a precizat că epidemia afectează din ce în ce mai multe femei. În 13 regiuni ale Rusiei, peste jumătate din cazurile de contaminare cu HIV vizează anume femeile, a adăugat el.
Consumul de droguri prin injectare rămâne principala cauză a contaminărilor (57,6% din cazuri), transmiterea virusului pe cale sexuală fiind în scădere cu 4,5% în ultimii trei ani, constituind 39,9% din noile cazuri semnalate în 2011.
În total, începând cu 1987, în Rusia s-au înregistrat aproximativ 600.000 de persoane contaminate cu HIV, o cifră cu mult mai mică faţă de cea menţionată de Programul Comun al Naţiunilor Unite pentru HIV/ SIDA (UNAIDS). Potrivit unui raport publicat de această organizaţie în 2010, aproximativ 980.000 de persoane trăiesc cu acest virus în Rusia.AGERPRES/(Victoria Vioară)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 18.000 de purtători ai HIV au decedat în 2011 în Rusia Peste 18.000 de purtători ai Virusului Imunodeficienţei Umane (HIV), virus care produce Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA), şi-au pierdut viaţa în Rusia în anul 2011, a informat luni şeful Serviciului Epidemiologic din această ţară, Ghennadi Onişenko - informează EFE.
DOCUMENTAR: 35 de ani de când SIDA a fost descrisă pentru prima oară La 5 iunie 1981, o boală epidemică, numită ulterior SIDA ("sindromul imunodeficienţei umane dobândite"), a fost descrisă pentru prima oară de către medicul Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA), specializat în imunologie. Gottlieb a descris în "Morbidity and Mortality Weekly Report", jurnalul...
Rusia a depăşit pragul de 1 milion de persoane afectate Numărul infecţiilor cu virusul HIV în Rusia a depăşit pragul de un milion, a anunţat un specialist de top, avertizând că rata infecţiilor a atins astfel un nivel record, scrie Reuters.
Conferinţa Mondială asupra SIDA: Oportunitate de armonizare a strategiilor pentru combaterea acestui flagel Cea de-a 20 Conferinţă internaţională asupra SIDA, care a avut loc între 20 şi 25 iulie, la Melbourne (Australia), a fost o oportunitate pentru experţi de a se întâlni, a schimba impresii şi a armoniza strategiile pentru combaterea acestui flagel, care a provocat moartea a peste 30 de milioane de oameni...
Săptămâna Testării HIV: ANA a distribuit partenerilor săi 1.000 de teste rapide de depistare HIV Epidemia cu infecţia HIV/ SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile continuă să reprezinte o situaţie îngrijorătoare pentru sănătatea publică din România.
Europa de Est şi Asia Centrală, cea mai mare rată din lume a îmbolnăvirilor cu HIV (ONU) Epidemia de HIV se răspândeşte într-un ritm alarmant în Europa de Est şi în Asia Centrală, fiind susţinută de folosirea la scară mare a drogurilor, de practicarea sexului neprotejat şi de stigma socială severă care îi împiedică pe cei bolnavi să ceară ajutor, au dezvăluit luni Naţiunile Unite, informează...