Cele mai citite
 


Un loc de joacă pentru copiii bonavi în curtea Institutului Clinic Fundeni, proiect al Asociaţiei M.A.M.E
marţi, 13 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul "Un loc de joacă mai sigur pentru copiii bolnavi'', ce are drept scop modernizarea şi dotarea spaţiului de joacă din curtea Institutului Clinic Fundeni, cu o suprafaţă de 384 mp, este supus atenţiei de Asociaţia M.A.M.E.
Organizaţia doreşte să modernizeze spaţiul de joacă şi recreere din curtea Institutului Clinic Fundeni, ai cărui beneficiari sunt copiii şi tinerii internaţi în Institutul Clinic Fundeni, bugetul necesar fiind de aproximativ 8.000 euro.
În prezent, pe terenul aferent acestui loc de joacă, există o serie de ansambluri specifice, confecţionate din fier, care acum sunt vechi şi ruginite, punând în pericol viaţa copiilor care au o stare de sănătate precară.
Amenajarea unui loc de joacă într-un cadru cât mai prietenos este necesar pentru a le distragă atenţia măcar pentru câteva momente de la durerile provocate de boală şi tratamentele dure, dar şi pentru a crea un mediu propice pentru stimularea sociabilităţii, dezvoltării fizice şi a abilităţilor de coordonare motorie, având în vedere timpul îndelungat pe care îl petrec aceşti copii în spital, precizează reprezentanţii asociaţiei.
Locul de joacă va fi amenajat în aer liber, integrându-se armonios în peisaj şi va reprezenta un loc de relaxare atât pentru copii, cât şi pentru însoţitorii lor.
În cadrul acestui spaţiu, Asociaţia M.A.M.E. va organiza periodic activităţi distractive pentru micii pacienţi (concursuri, spectacole, etc).
Pentru îmbunătăţirea calitativă a amplasamentului din punct de vedere funcţional, constructiv şi estetic, Asociaţia M.A.M.E. îşi doreşte să înlocuiască gardul existent cu unul care să ofere siguranţă, participând în acelaşi timp şi la îmbunătăţirea din punct de vedere estetic a spaţiului, să igienizeze amplasamentul prin dezafectarea dotărilor nefuncţionale şi să cureţe şi să niveleze terenul, inclusiv adaosurile de pământ.
De asemenea, se are în vedere amenajarea spaţiilor verzi prin retrasarea contururilor, toaletarea vegetaţiei existente, plantarea de pomi, restabilirea aleilor şi a circulaţiilor, dotarea spaţiului aferent locului de joacă cu bănci, mese, scaune şi coşuri de gunoi, crearea unui spaţiu de grădinărit, numit ''Oază de creativitate'', unde copiii vor planta diverse seminţe, având astfel ocazia să interacţioneze în mod direct cu natura. Asociaţia are în vedere dotarea locului de joacă.
Cei care doresc să contribuie la realizarea acestui proiect pot să facă donaţii online, accesând site-ul www.asociatiamame.com sau donând direct în conturile asociaţiei deschise la Banca Transilvania SA Cont RON: RO 03 BTRL 0440 1205 N750 44XX, Cont EUR: RO 75 BTRL 0440 4205 N750 44XX.
Persoanele juridice pot redirecţiona 20% din impozitul pe profit datorat statului către Asociaţia M.A.M.E.
Firmele care doresc să sprijine acest proiect pot contacta reprezentanţii asociaţiei la adresa office@asociatiamame.com sau telefon: 0213150189 / 0724064304 pentru a discuta încheierea unui contract de sponsorizare. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investiţia de extindere a Secţiei de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni se ridică la 800.000 de euro Secţia de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni a fost modernizată şi extinsă, investiţia fiind de 800.000 de euro, fondurile fiind rezultate din campania 'Cifrele înseamnă viaţă' derulată în decembrie 2011 prin asociaţia Salvează Vieţi.
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Asociaţia "Aripi spre viaţă" a finalizat cu succes proiectul 'Inimi Mari Pentru Zâmbetele Celor Mici' Asociaţia "Aripi spre viaţă" a finalizat cu succes proiectul "Inimi mari pentru zâmbetele celor mici", implementat în Clinica de pediatrie a Institutului Clinic Fundeni, proiect care aduce îmbunătăţeşte semnificativ condiţiile de tratare a copiilor şi tinerilor internaţi în acest institut.
Comunicat de presă - Institutul Clinic 'Fundeni' Inaugurarea Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal' Fundeni'
Gloriile fotbalului românesc le-au oferit cadouri copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Clinic Fundeni Internaţionalul Alexandru Maxim, convocat la echipa naţională de fotbal pentru meciul cu Insulele Feroe, precum şi foştii internaţionali Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu, i-au vizitat luni pe cei peste 90 de copii bolnavi de cancer internaţi la Institutul Clinic Fundeni, potrivit unui comunicat remis...
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.