Cele mai citite
 


Bihor: Focar de trichineloză cu 12 internaţi, într-o localitate bihoreană
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 12 pacienţi, din care doi copii, se află la Spitalul Municipal din Oradea, fiind descoperit un focar de trichineloză în localitatea lor natală, Husasău de Tinca, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul general al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă.
Potrivit acestuia, ancheta epidemiologică efectuată în acest caz a evidenţiat faptul că localnicii au consumat carne şi cârnaţi preparaţi din carne de mistreţ amestecată cu carne de porc domestic, obţinută de pe un fond de vânătoare privat din zonă.
Pacienţii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 64 de ani, din care doi copii, de şase şi 10 ani, au fost internaţi pe 1 martie în spitalul orădean cu simptomele specifice aşa-numitei 'boala capetelor mari', adică edeme ale feţei, febră, astenie, dureri musculare, cu forme uşoare şi moderate ale bolii.
Manifestările clinice şi examenele de laborator, care au demonstrat şi creşterea eozinofilelor, au condus la stabilirea diagnosticului. Bolnavii sunt încă sub tratament urmând să fie externaţi în curând.
'Orice protocol de vânătoare prevede participarea unui medic veterinar care să preleveze probe pentru laborator. Acestea sunt necesare pentru depistarea parazitului Trichinella spiralis, prezent în mod natural în musculatura gazdelor lor, porcii mistreţi, şi trebuie obligatoriu efectuate pentru prevenirea îmbolnăvirii umane', a precizat medicul. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Focar de trichineloză la Satu Mare Unsprezece persoane s-au prezentat la Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare având simptomatologia infestării cu trichineloză.
Bihor: Focar de trichineloză, cu zeci de bolnavi în spital Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat marţi că până în prezent 49 persoane au fost internate cu suspiciunea de trichineloză, majoritatea la Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, ca urmare a consumului cărnii unui porc sacrificat în localitatea Cheţ, din...
MS atenţionează asupra riscului mare de îmbolnăviri de trichineloză Ministerul Sănătăţii atrage atenţia, printr-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES, că în perioada următoare există un risc mare de îmbolnăviri de trichineloză ca urmare a consumului de carne de porc cumpărată din locuri neautorizate.
Satu Mare: Focar de trichineloză în Medieşu Aurit Douăzeci de persoane din comuna Medieşu Aurit au ajuns la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce au consumat carne de port infestată cu trichinella spiralis.
Bihor: Cazurile de trichineloză sunt mai frecvente în două zone ale judeţului În două zone ale judeţului Bihor, Marghita şi Valea lui Mihai, s-au înregistrat anual mai multe cazuri de trichineloză în probele supuse examenului de laborator, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, dr. Remus Moţoc, în contextul...
Bihor: Carantina a fost ridicată la Spitalul municipal din Oradea Carantina impusă joi, 8 martie, la Spitalul Municipal din Oradea s-a ridicat luni, potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, dar accesul în instituţie este totuşi limitat, fiind confirmate 23 de cazuri cu salmoneloză.