Cele mai citite
 


Dan Pereţianu: Medicii din CFMR nu fac grevă
duminică, 4 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 4 oct /Agerpres/ - Camera Federativă a Medicilor nu a făcut demersuri legale, conform legii conflictelor de muncă, pentru a declanşa grevă în sistemul de sănătate. Ca atare, medicii, membri ai CFMR nu vor fi în grevă pe 5 octombrie, anunţă liderul sindical Dan Pereţianu, într-un comunicat de presă.
'Camera Federativă a Medicilor din România, în calitate de sindicat al medicilor din România, nu recomandă manifestări de protest extreme (grevă) în această perioadă politică tulbure. Toate acţiunile de acest fel pot fi interpretate, în contextul politic actual, drept acţiuni de sprijin sau de non-sprijin electoral. Acţiunile sindicale pe care CFMR le recomandă sunt cele care nu implică decizii politice, ci numai tehnice, cu impact strict asupra situaţiei economice a membrilor şi numai la nivel de unitate', susţine Pereţianu.AGERPRES/(AS,Maria Schifirneţ)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
Grevă în spitale Membrii federaţiei sindicale SANITAS din unităţile sanitare bucureştene au participat la greva generală de luni în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de legea salarizării unitare, dar şi de diversele probleme din sistemul de sănătate.
Iaşi: Un membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, în grevă japoneză Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi s-a alăturat, luni, protestului declanşat de angajaţii instituţiei.
Colegiul Medicilor se solidarizează cu revendicările personalului din sănătate Colegiul Medicilor din România transmite un mesaj de solidaritate personalului medical care va intra în grevă generală la data de 5 octombrie 2009, apreciind că sistemul sanitar românesc este într-o criză fără precedent, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii profesionale, remis vineri presei...
Sanitarii decid acţiunile de protest Federaţia SANITAS din România, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează marţi, 22 septembrie, începând cu ora 10.00, întruniri ale conducerilor direcţiilor de sănătate publică, ale caselor de asigurări de sănătate şi ale managerilor de unităţi sanitare din toată ţara...
Protest inedit în Mexic: medicii în grevă împotriva violenţelor provocate de traficanţii de droguri Ciudad de Mexico, 14 dec /Agerpres/ - Medicii din oraşul mexican Ciudad de Mexico au anunţat luni că opresc lucrul 24 de ore pentru a cere guvernului să facă mai mult pentru stoparea violenţelor care afectează oraşul, informează CNN.