Cele mai citite
 


Dan Suciu: Facultatea de Medicină din cadrul UMF Tg Mureş nu presupune bani suplimentari de la buget
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a afirmat, marţi, că Facultatea de Medicină în limba maghiară care ar putea fi înfiinţată în cadrul UMF Târgu Mureş nu va presupune bani suplimentari de la buget, întrucât nu va fi ordonator de credite.
Suciu a explicat că finanţarea acestei facultăţi se va face din bugetul UMF Târgu Mureş, ale cărui resurse vor fi doar altfel repartizate.
"Facultatea de Medicină care ar putea să fie înfiinţată nu este ordonator de credite. Ea presupune doar reorganizare bugetară în cadrul ordonatorului de credite care e UMF Târgu Mureş", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Dan Suciu a menţionat că în şedinţa Guvernului de marţi a fost o primă lectură a proiectului de hotărâre referitor la UMF Târgu Mureş.
"În urma acestei lecturi, hotărârea va fi zece zile în dezbatere publică, e deja afişată pe site-ul Ministerului Educaţiei. Ea prevede, printre altele, aşezarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba de predare maghiară pe următoarele structuri: asistenţă medicală generală, medicină, medicină în limba engleză, farmacie în limba maghiară şi moaşe. Este parte a Universităţii multiculturale de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi această chestiune a multiculturalităţii este un element important în constituirea instituţiei", a conchis Dan Suciu. AGERPRES/(A - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş. Concurenţă de 4,25 candidaţi pe un loc la Facultatea de Medicină în limba română a UMF Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat marţi că pentru examenul de admitere la Facultatea de Medicină în limba română s-au înscris câte 4,25 de candidaţi pe un loc bugetat, fapt ce o situează pe locul doi pe ţară, la mică distanţă...
Scopul HG privind UMF Târgu Mureş: Compatibilizarea sistemului naţional de învăţământ cu cel european Scopul proiectului de hotărâre de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş se înscrie în preocupările de a dezvolta statutul de universităţi multiculturale şi multilingve, în vederea compatibilizării sistemului naţional de învăţământ cu sistemul european de educaţie şi formare...
Studenţii maghiari de la UMF Târgu Mureş trebuie să aleagă: facultatea acreditată sau noua facultate autorizată Studenţii maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş trebuie să aleagă între a rămâne la vechea Facultate de Medicină, care este acreditată şi unde pot susţine examenul de licenţă, şi noua Facultate de Medicină în Limba Maghiară, înfiinţată prin Hotărâre de Guvern, care...
Mureş: Concurenţă de 3,7 candidaţi pe un loc la UMF În urma încheierii sesiunii de înscrieri la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, pe cele 480 de locuri bugetate ale celor trei facultăţi - Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie - se bat 1782 de candidaţi, concurenţa fiind de 3,7 candidaţi pe un loc.
Peste trei candidaţi pe un loc bugetat, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a scos la concurs în acest an 450 de locuri bugetate, la secţiile română şi maghiară, pentru care s-au înscris 1.417 candidaţi, cu aproape 100 mai mulţi comparativ cu anul trecut.
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...