Cele mai citite
 


Deputatul Horia Grama (PSD): Politica UDMR 'nu este de bun augur' pentru convieţuirea interetnică
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele filialei PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a afirmat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că 'de 20 de ani UDMR cultivă separatismul', iar această politică 'nu este de bun augur' pentru convieţuirea interetnică.
Horia Grama s-a referit în context atât la demersurile UDMR pentru înfiinţarea unei linii cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, cât şi la acţiunile anterioare de separare a şcolilor şi grădiniţelor maghiare de cele româneşti.
'Acţiunea în forţă a UDMR pentru încă un separatism nu cred că aduce nimic bun şi i-aş îndemna la o încercare de apropiere. În 20 de ani nu am văzut din partea Uniunii nicio încercare de apropiere între cele două comunităţi, nici o chemare la dialog. Tot timpul se cultivă separatismul în grădiniţe, în şcoli (...) Nu e de bun augur această politică de pe urma căreia nu s-a câştigat nimic în timp. Interesul ar fi să se apropie cele două comunităţi, să se aplaneze conflictele venite din istorie, dar nu e nicio intenţie faţă de aşa ceva şi nu e normal pentru secolul în care trăim', a spus Horia Grama.
Acesta consideră că liderii UDMR 'fac un caz atât de grav' din UMF fiind, probabil, 'împinşi' şi obligaţi în acelaşi timp să se 'radicalizeze' de către noul partid maghiar fondat de Tokes Laszlo.
''Cred, simt o teamă intensă (a UDMR - n.r) faţă de partidul lui Tokes, un partid extremist asemenea liderului său', a adăugat Horia Grama.
În opinia sa, şi maghiarii 's-au săturat de teorii separatiste' şi vor linişte, vor un loc de muncă, vor 'să-şi vadă de vieţile lor'. AGERPRES/(A- Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Antal Arpad (UDMR) - Ponta se joacă cu focul! Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că abrogarea HG privind înfiinţarea liniei cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş va 'da apă la moară' radicalilor maghiari şi, implicit, va conduce la radicalizarea UDMR.
Remus Lăpuşan (PSD): Disputa de la UMF Târgu Mureş nu este academică, ci s-a transformat în dispută politică Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, că disputa de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş nu este de natură academică, ci a devenit o dispută politică.
PSD dezaprobă separarea UMF Târgu Mureş pe criterii etnice, în urma unui 'troc politic' Preşedintele filialei PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, a dezaprobat, miercuri, tendinţa de separare pe criterii etnice a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, acuzând ''trocul politic PDL-UDMR-UNPR'', afirmând că acesta ''nu are nicio limită, inclusiv când se vorbeşte de interesul...
Florin Buicu (PSD Mureş) acuză UDMR de încălcarea Legii Educaţiei prin imixtiune în problemele UMF Şeful Departamentului de sănătate al filialei PSD Mureş, dr. Florin Buicu, i-a acuzat, luni, pe liderii UDMR de încălcarea Legii Educaţiei pentru faptul că au intervenit în suplimentarea locurilor cu taxă la Secţia maghiară după organizarea examenului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
Cornel Brişcaru (PSD) susţine că Guvernul României a decis distrugerea UMF Târgu Mureş Secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, care este şi candidatul USL la Primăria Târgu Mureş, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, după adoptarea Hotărârii de Guvern referitoare la înfiinţarea facultăţii maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), că Guvernul a decis ''distrugerea''...