Cele mai citite
 


DJSP Galaţi: Datoriile spitalelor au scăzut, după descentralizarea sistemului sanitar
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La aproximativ un an şi jumătate de la descentralizarea sistemului de sănătate şi de la achitarea datoriilor spitalelor, unităţile sanitare gălăţene nu mai datorează sume foarte mari furnizorilor de materiale, medicamente şi servicii, se arată într-o informare transmisă Prefecturii Galaţi de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi.
Potrivit informării DJSP Galaţi, Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi nu are de achitat datorii către furnizori, având însă de încasat zece milioane lei pentru servicii medicale prestate în cursul anului trecut: şase milioane pentru serviciile din luna decembrie şi patru milioane pentru prestaţiile din cadrul programelor naţionale de sănătate, din perioada iunie- decembrie 2011.
Totuşi, spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi funcţionează în regim de avarie pentru că personalul medical rezolvă peste 4.000 de cazuri medicale lunar, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) decontează pentru mai puţin de 3.000 de cazuri.
La Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, toate datoriile aferente anului trecut au fost deja achitate. Acum, spitalul mai are de virat bani către furnizorii de materiale şi servicii, dar datoriile nu au ieşit din termenul de plată.
Spitalul de Psihiatrie 'Elisabeta Doamna' avea de plătit către furnizorii de materiale şi servicii, la începutul anului, suma de 450.778,14 lei, dar termenul scadenţei nu fusese depăşit.
Aproape un milion de lei avea de plătit către furnizori şi Spitalul de Pneumoftiziologie 'Cuvioasa Parascheva', la începutul anului. Conducerea spitalului menţionează, însă, că unitatea avea şi de încasat 1.523.541 lei, dintre care 1.505.512 ar urma să vină de la CJAS.
Maternitatea 'Buna Vestire' are de plătit către furnizori 624.639 lei, datorie care a ieşit din termenul de plată. Din suma totală, 451.602 lei reprezintă datorii către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare, iar restul reprezintă prestări de servicii.
Spitalul de Boli Infecţioase 'Cuvioasa Parascheva' a informat că nu are datorii ieşite din termenul legal de plată.
La Tecuci, spitalul municipal avea, la începutul anului, datorii de 1.363.000 lei. Achitarea a 820.000 lei urma să se facă după expirarea termenului scadent.
Spitalul orăşenesc din Târgu Bujor a informat autorităţile gălăţene din sănătate că nu are niciun fel de datorii restante. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Spitalele gălăţene au bani doar până în august sau septembrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a finalizat încheierea noului contract cadru cu unităţile sanitare gălăţene, la capitolul spitale fiind alocată pentru perioada aprilie-decembrie suma de 82.190.573 lei, cu 8% mai mică decât în anul anterior, a anunţat, miercuri, directorul instituţiei...
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Galaţi: Zeci de farmacii sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Peste 30 de farmacii din judeţul Galaţi au fost sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în urma unor controale la cele care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Galaţi: 27 de medici de familie, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Echipele de control ale Casei Judeţene de asigurări de sănătate Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 27 de medici de familie în primul trimestru al anului, a anunţat, luni, directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Brăila: Datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul instituţiei, Camelia Nedelcu.