Cele mai citite
 


Dorin Florea (PDL): UDMR se raportează doar la o scădere electorală, mai presus de interesul naţional
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
UDMR se raportează doar la o scădere electorală mai presus de interesul naţional, în problema Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a declarat marţi, pentru AGERPRES, dr. Dorin Florea, vicepreşedintele PDL.
'Mi s-a părut un lucru de neacceptat să pui mai presus de orice, chiar şi de interesul naţional. Şi România are nevoie de stabilitate, România are nevoie să îşi respecte angajamentele faţă de FMI, România are obligaţia şi responsabilitatea pentru a da încredere populaţiei în momentul în care trece prin criză, iar dânşii (UDMR - n.r.) se raportează doar la o scădere electorală', a declarat primarul municipiului Târgu Mureş, dr. Florea, referindu-se la gestul UDMR de a boicota şedinţele Parlamentului.
Acesta a arătat că problema de la UMF Târgu Mureş putea să fie rezolvată între cadrele didactice din secţiile române şi maghiare şi că UDMR se joacă în acest fel cu nervii târgumureşenilor.
'Acest lucru de la Târgu Mureş era datoria românilor şi maghiarilor să rezolve, dar exact boala partidelor politice nu cumva să credeţi că ocoleşte UDMR-ul. Şi ei, când au nevoie de a păcăli şi a câştiga electoratul, sunt dispuşi să facă orice şmecherii. Păcat că se joacă cu nervii târgumureşenilor, păcat că se leagă de universitate, care este ultima redută, care ţinea şi ţine brandul Târgu Mureşului, ajunge să fie dispută la nivel naţional. Universitatea trebuie să rămână româno-maghiară, cu acest prilej avem ocazia să fim trataţi cu mult respect şi chiar cu o discriminare pozitivă chiar şi de către minister, pentru că acesta a fost specificul Târgu Mureşului', a susţinut dr. Florea.
Vicepreşedintele PDL a arătat că UDMR a dat dovadă de 'nervozitate' şi a făcut un lucru care nu trebuia să se întâmple, adică 'nu vii şi pui sula în coaste de maniera care ne-a îngrijorat şi în 90, la Târgu Mureş', folosind un ton imperativ.
'UDMR-ului nu a convenit acest lucru ca universitatea să îşi rezolve problemele singură, ci şi avea nevoie pentru că se apropie 15 martie, pentru că avea un trend scăzut', a spus politicianul.
Dr. Dorin Florea a susţinut că nici populaţia maghiară nu mai poate fi păcălită de nimeni, pentru că şi nici maghiarii nu şi-au văzut liderii să susţină cu atâta asiduitate proiectele oraşului şi ale judeţului.
În plus, acesta a afirmat că UDMR nu este nici pe departe atât de elegant pe cât arată, dovadă fiind poziţia acestora în Guvern, dar şi modul în care unii lideri au blocat proiectele oraşului Târgu Mureş.
'Pentru PDL a fost cel mai greu lucru să ducă în această perioadă problemele ţării şi toată lumea are ocazia să vadă cum a lucrat acest guvern, cum a lucrat acest partid, încontinuu şantajat şi încontinuu forţat din stânga şi din dreapta. Populaţia are posibilitatea să vadă. Iar, dacă cineva are ocazia să vadă că mijloacele prin care unii lideri ai UDMR sunt aşa de bonton şi de eleganţă, vin eu cu mapa mea şi vă arăt la câte am fost supus şi sunt supus la blocaje, dar nu m-am plâns nimănui şi nu m-am dus să forţez noaptea, în puterea nopţii, hotărâri de guvern', a conchis primarul din Târgu Mureş, dr.Dorin Florea.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Procesul în care s-a cerut anularea Cartei UMF Târgu Mureş, pierdut de reclamanţi Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR), alături de care a intervenit Liga studenţilor maghiari, UDMR, PCM, PPMT şi CNMT, a pierdut procesul în care s-a cerut anularea Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a anunţat marţi, avocatul...
UDMR ar putea interveni în procesul în care se cere anularea Cartei UMF Târgu Mureş Avocatul Asociaţiei Maghiare pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR), Kincses Elod, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că UDMR va interveni în procesul în care asociaţia a solicitat Tribunalului Mureş constatarea nulităţii Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie...
Laszlo Borbely, despre protestul privind UMF Târgu Mureş: Mingea este la conducerea Universităţii Vicepreşedintele politic al UDMR, deputatul Laszlo Borbely, a afirmat sâmbătă că trăim într-o ţară democratică şi nu este nicio problemă că cineva protestează la congresul Uniunii pe tema înfiinţării unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş.