Cele mai citite
 


Femeile de 40 de ani se tem mai mult decât alte categorii să meargă la dentist
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile de 40 de ani se tem mai mult decât alte categorii să meargă la dentist, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Sydney, sub îndrumarea dr.Avanti Karve, transmite Sky News, care citează informaţii publicate de Australian Dental Journal.
Aşa cum a demonstrat studiul efectuat în decurs de cinci ani, unele femei din această grupă de vârstă sunt atât de timorate, încât până şi cuvântul 'dentist' le inspiră groază. Acestea au raportat mai des experienţe neplăcute din trecut despre vizitele la stomatolog şi, în consecinţă, sunt reticente faţă de cabinetele stomatologice.

De asemenea, potrivit oamenilor de ştiinţă, de medicii stomatologi se tem şi persoanele care au trecut prin experienţe dureroase, precum violenţe şi traume, dar fără nicio asociere cu vizita la stomatolog.

În general, conform calculelor dr. Karve, aproximativ 40% din populaţia Occidentului se teme de medicii stomatologi şi aceasta în pofida utilizării pe scară largă a anestezicelor.

Persoanele care se tem să meargă la cabinetul de stomatologie suferă dureri severe dentare, în medie, 17 zile, înainte de a-şi face în cele din urmă o programare. Pentru comparaţie, alte persoane suportă astfel de dureri doar două-trei zile înainte de a recurge la asistenţă specializată.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
VIRUSUL ZIKA Cercetători brazilieni asociază pentru prima oară Zika cu deformarea articulaţiilor la nou-născuţi Cercetători brazilieni au stabilit o posibilă legătură între virusul Zika şi un sindrom ce provoacă deformarea articulaţiilor la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat de revista British Medical Journal, citat de EFE.
Risc crescut de comportamente infracţionale în rândul tinerilor cu puls mai lent în stare de repaus (studiu) Adolescenţii al căror ritm cardiac este lent atunci când sunt în stare de repaus par să fie expuşi unui risc mai mare de a dezvolta comportamente infracţionale violente la vârsta adultă, potrivit unei echipe de cercetători din Suedia, al căror studiu a fost publicat miercuri în Journal of the American...
Un studiu realizat asupra peştilor sugerează posibila regenerare a dinţilor la oameni Un grup de cercetători americani a anunţat descoperirea unei posibile modalităţi de regenerare a dinţilor la oameni după ce au analizat funcţionarea acestui mecanism la peşti, se arată într-un studiu publicat marţi de revista ştiinţifică Proceedings of the National Academy of Sciences, citat de EFE.
Un studiu britanic confirmă că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea de vită şi pui Un nou studiu desfăşurat de cercetători de la Universitatea din Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea care se consumă în mod obişnuit. Echipa de oameni de ştiinţă a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele al tipurilor de carne cel mai des consumate, informează site-ul...
Cluj: Trei cercetători români, semnatarii unui articol publicat în prestigioasa revistă Nature Trei cercetători români, dintre care doi clujeni de la Universitatea Babeş-Bolyai şi unul de la Universitatea Bucureşti, sunt semnatarii articolului "Istoria genetică a Europei din Europa glaciară", publicat în prestigioasa revistă Nature.