Cele mai citite
 


Boc: 2.800 milioane de lei prin credite de angajament pentru Sănătate
duminică, 4 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 oct. /Agerpres/ - Executivul a decis, în şedinţa de sâmbătă, 3 octombrie, repartizarea a 2.800 milioane de lei credite de angajament pentru susţinerea activităţii din sănătate, pentru plata serviciilor medicale şi plata medicamentelor, banii urmând să fie operaţionali începând de marţi, a informat premierul Emil Boc.

Astfel, 2.000 de milioane de lei vor merge pentru asigurarea continuităţii în eliberarea de medicamente la farmacii şi în cadrul Programelor de Sănătate; 625 de milioane de lei vor viza banii pentru medicamente şi materiale din spitale şi decontarea sumelor aferente; 30 de milioane de lei - pentru decontarea serviciilor medicale de ambulanţă; 55 de milioane de lei - pentru decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie; 60 de milioane de lei - pentru servicii medicale de hemodializă şi dializă peritonală; 30 de miioane de lei pentru servicii medicale pentru specialităţi paraclinice.
'Din suma de bani pe care o avem disponibilă - de 3,2 miliarde de lei - alţii decât cei 2800 de milioane de lei, om putea achita drepturile salariale în unităţile sanitare cu paturi şi la serviciile de ambulanţă, precum toate cheltuielile legate cu medicamentele de la farmacii sau din cadrul programelor de sănătate', a afirmat Emil Boc.
El a informat că sumele de bani vor fi operaţionale începând de marţi şi că 'se vor vedea consecinţele deciziei luate'.
'În aceste condiţii, considerăm că, prin utilizarea creditelor de angajament, am rezolvat problema crizei din sănătate cu privire la plata serviciilor medicale, a medicamentelor de la farmacii, a programelor de sănătate şi a celorlalte servicii de ambulanţă pe care le aveam în criză în momentul de faţă', a mai spus Emil Boc. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boc le cere prefecţilor un raport în legătură cu utilizarea banilor alocaţi sănătăţii Premierul Emil Boc le-a cerut, miercuri, prefecţilor, într-o videoconferinţă, un raport complet cu privire la modul în care sumele financiare alocate prin intermediul creditelor de angajament pentru finanţarea în domeniul sănătăţii au fost utilizate.
Mehedinţi: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, în blocaj financiar Situaţia financiară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi este critică, medicii de familie care asigură tratamentul bolnavilor la domiciliu având restanţe la plata salariilor din luna mai, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului, Ion Mîţu.
Sălaj: Ambulanţă donată Crucii Roşii de parteneri din Germania O ambulanţă care va asigura intervenţii de specialitate la competiţiile sportive din judeţul Sălaj a fost donată recent filialei judeţene a Crucii Roşii de partenerii din localitatea germană Lehrte.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator în 2015 Stopul cardio-respirator reprezintă o problemă majoră în incidenţa cazurilor medicale din Bucureşti, pentru anul trecut Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov raportând 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, comparativ cu anul precedent, când au fost înregistrate 2.692 astfel de cazuri.